NI посочи три стъпки, които САЩ трябва да направят към Русия

NI посочи три стъпки, които САЩ трябва да направят към Русия
Най-приоритетната задача за администрацията на Доналд Тръмп е да направи всичко, че съперничеството с Русия в Близкия изток и в Европа да не излезе от контрол и да не прерасне в пряк конфликт с непредвидими последствия, пише National Interest в публикацията си Three Steps to Set the Tone on Russia.

Не трябва да се допуска отношенията между Москва и Вашингтон да преминат в конфронтация, счита авторът Томас Е. Греъм. Според него, за да се даде на отношенията правилния тон, достатъчно е САЩ да направят три стъпки към Русия.

На първо място трябва да се възобновят каналите за връзка, пише NI. „Извънредно важно е да се избягват недоразуменията, които могат да доведат до непредсказуема криза” – се казва в статията.

Втората стъпка на Вашингтон трябва да стане смекчаване на реториката. Демонизацията на Русия само ще усложни за САЩ постигането на техните цели зад граница. Както пише NI, очернянето на Москва не е политически курс, а по-скоро е опит да се оправдае липсата на такъв курс.

Освен това авторът Греъм предлага да се учреди длъжност за служител, който ще отговаря за отношенията с Русия и тяхното развитие. На този пост трябва да бъде назначен някой, който се ползва с доверието на президента. Според него, това е единственият начин да се направи така, че Москва да чува единен и ясен сигнал от Вашингтон.

Това обаче не е достатъчно. Необходима е комплексна политика, всестранен подход; нужно е да се гледа на Русия в глобален контекст, за да се разбере как да се изграждат отношенията по по-конкретни въпроси.

Според Греъм, в политиката всичко е взаимно свързано, затова Вашингтон трябва да е наясно каква цел иска да постигне в един или друг въпрос в руско-американските отношения и какви ще бъдат последствията – в противен случай политиката няма да е ефективна. „Тази задача не е от лесните, нужни са й време и сили, но е постижима” – обобщава National Interest.
Превод и редакция: БЛИЦ

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!