Facebook

Анализатор: Санкциите против Русия излизат на Европа почти 10 пъти по-скъпо, отколкото на САЩ

Анализатор: Санкциите против Русия излизат на Европа почти 10 пъти по-скъпо, отколкото на САЩ

Санкциите против Русия струват на Евросъюза почти 10 пъти по-скъпо, отколкото на САЩ, счита изпълнителният директор на Трансатлантическата академия и експерт от Германският фонд „Маршал” Стефан Сабо

„Европейската икономическа система понесе от санкциите против РФ загуби десет пъти, отколкото на САЩ. Например търговията на ЕС с Русия спадна с 326,5 млрд през 2013 г. до 210 млрд към 2015 г., докато американската търговия с РФ намаля от 38,2 млрд долара до 23,6 млрд за същия период от време” – пише анализаторът на сайта на Фонда „Маршал”.

„Германия” пое инициативата по формиране н аобединен западен отговор, независимо че беше най-големият икономически партньор на Русия” – добавя той.

Според него обаче, тези загуби не са повод за отслабване на натиска чрез санкции. Авторът разглежда санкциите по отношение на Русия като „чиста демонстрация на западната солидарност”.

Същевременно не цяла Европа се придържа към това мнение. Например регионалният парламент на Венеция на 18 май ще разгледа резолюция против санкциите по отношение на РФ, в която се говори за признаване на правото на Крим за самоопределение. Една от причината за резолюцията са огромните загуби за ЕС във връзка със санкциите.

МВнР на Италия заяви, че резолюцията не е позиция на страната, нито на региона. Анализаторите обаче не изключват, че инициативата на Виена може да доведе до отслабване на антируските санкции.
Източник: blitz.bg/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!