Атанас Зафиров: Голямата цел на БСП – отстраняването на ГЕРБ от властта е напът да се сбъдне

Атанас Зафиров от БСП към премиера: Използвате умишлено кризата с политическа цел като рискувате здравето на хората
БСП свърши основната работа по разобличаването на модела “ГЕРБ” пред българското общество

„БСП претърпя тежка загуба. Целите, които си поставихме – да бъдем първа политическа сила, не са изпълнени и отчитаме този факт. Наясно сме и с нашите слабости, и с обстоятелствата, благодарение на които се стигна дотук.“ Това заяви пред БНТ зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Зафиров посочи, че оставката на Изпълнителното бюро на партията е морален акт, защото това са били хората, които са ръководели тази кампания и които са отговаряли за съответните региони, като поясни, че Корнелия Нинова също поема отговорност.

„С този си акт искаме да свалим натиска върху председателя на партията, който е неоснователен в голямата си част, тъй като само преди няколко месеца БСП имаше пряк избор в партията и Корнелия Нинова спечели лидерския пост по един много убедителен начин.“, подчерта Атанас Зафиров, като отбеляза, че сега би било крайно необмислено и безотговорно, ако БСП се обезглави и хвърли в лидерска криза точно във времето, когато и пред България, и пред партията стоят много важни въпроси за решаване.

„Голямата политическа цел, която си бяхме поставили – отстраняването на ГЕРБ от властта е напът да се сбъдне. България тръгна по един нов път. БСП изпълни обещанието си – тя няма да участва в кабинет на ГЕРБ под никаква форма.“, изтъкна заместник-председателят на социалистите.

Зафиров изрази надежда, че всички партии на промяната ще работят заедно, за да се смени модела “ГЕРБ”. Той отбеляза, че БСП е свършила основната работа по разобличаването на модела “ГЕРБ” пред българското общество, а други партии са се възползвали от този омаломощен ГЕРБ.

Атанас Зафиров припомни, че част от хората, които сега са най-гласовити в исканията за оставка преди седем години донесоха провал на БСП и тогава никой от тях не си е подал оставката, дори Изпълнителното бюро. Той обясни, че в самата партия няма особено напрежение, за разлика от видимата част – в студиа и по сайтове.

„Единението на партията е пътят, по който БСП да излезе по-силна.“, заяви Зафиров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!