Бодлите на розата

Бодлите на розата

Червените архитекти не трябва да правят грешката на СДС с партията майка, защото сега БСП няма да може да понесе още едно разцепване! След АБВ тя изпадна в криза на доверие, имаше отлив, обидени, обвинения в предателство и натрупване на съмнения, а дяволът влиза в умът през вратата на съмнението !

Основните акционери получиха обещания и дадоха своята подкрепа за Нинова – едно лице доказало във времето своите качества ! Сега обаче всеки жест, всяка дума на Нинова се следи от стотици хиляди погледи и тя няма право на лъжи и след като е казала твърдо против Бойко трябва да бъде така ! Това е добър подход, защото вече има ясна рамка кой е най-големият враг на БСП и това е Борисов,а такава позиция води до консолидиране на структурите и твърдо означава твърдо, така и трябва да бъде !

Нинова даде ясен знак за желание регионалните структури да бъдат чути. С грижа за структурите по места се вдига доверието, но и това си вид анализ на ресурса и там е заровен отговорът на БСП дали има правилните хора по места!

Дали ще има изчистване на старите, който не даваха и не дават път на младите, тези който спираха растежа и са доказали не веднъж ниски резултати! Време е да се вземат решения дали всеки ще носи отговорност и как ще се отплащат на успехите и провалите! Те първа предстой много работа за затягане на редиците на червената армия, но и само с ветерани на война не се ходи ! Чуха се намеци за медийна кампания за който всички медии слушат преди всички избори и до сега БСП бе подкрепяна от естествените врагове в медийният сектор срещу Борисов !

Но къде бе БСП през времето когато местните структури на ГЕРБ заедно с феодланите лостове дадени им с властта като МВР , Прокуратура не спират да мачкат малките медии ! Иначе Георги Гергов каза някой истини свързани с работническата партия : „Кои трудещи се – тях ги няма при нас бе, другари!? Кого заблуждаваме ние? Какви интереси? Ние една година се мъчим да ги назначим и докато ги назначим, те ги изпуволниха ”. Така е. прав е, по-малките населени места чистката е голяма и винаги е било така, процесът е двустранен, но от години едностранен !

Говорим за социална партия, но в управлението няма хора работещи, няма, а там са само работодатели ! И как работодателя ще защити интересите на обикновеният трудещ се човек не става ясно ? Ако погледнем и автопарка на присъстващите на конгреса и силно бихме се замислили дали социалното е било водещо в главите на присъстващите !

Но между впрочем такъв е и на другите партии и там грижата за хората е на първо място, но кои хора се разбира в последствие ! Народът очаква от партията майка! няколко действия! Да се даде път на младите, на новите лица и да се разчупи феодалното мислене Винаги преди избори има по някой лъч надежда и после идва голямата вълна разочарование ! И ако до вчера Ветераните на червената армия казваха кой да бъде, а днес пък дали и младежите няма да започнат такава кампания за да си пазят мястото да не изстине ! Истината е, че политиката влизат много хора, който по принцип не могат да се реализират в социалният свят на бизнеса, на предприемачеството, на динамиката, на борбата, на идеи решения !

Това не са хора с лидерски качества, не са и хора който могат да водят битки следователно войната за успех се води на нива подлост ,подмолност и задкулисие, а това ли са правилните оръжия за успех на една кампания преценете сами ? БСП не потърси естествените лидери по места, тя не подаде ръка и на активните, борещи се млади хора, макар те да са разпознаваеми по места !

Дали се е поучила от грешките си предстой да видим? Те първа ще стане ясно дали ще се поднови диалогът с хората? Дали наистина има желание да се гради и надгражда ? Дали електоратът е хора с реални съдби и нужди или просто електоратът е статистика ?

БСП трябва да инициира работни групи за външен анализ на ресурсът си, а не да се дават отговори и оценки от тези, който са направили грешките ! Този модел е счупен и затова такива опити в частният сектор се водят от външни източници ! Какво стана със справедливостта, с бедните и неоправданите? Там е мястото на БСП до хората в нужда, там е лявото в действителност! „Дела трябват, а не думи“, защото лъжите живеят в думите, а народът ни иска дела !

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!