Депутатът Таско Ерменков изригна за скандалите в КФН пред ПИК: Пълним държавата с „калинки“! Министри превръщат работата си в клуб по интереси

Депутатът Таско Ерменков изригна за скандалите в КФН пред ПИК: Пълним държавата с "калинки"! Министри превръщат работата си в клуб по интереси

„На път сме да напълним държавата с „калинки“. За пореден път ще назначаваме някой, който не отговаря на необходимата за поста си квалификация.

И най-страшното това вече не е новина. Ако назначим знаещ и можещ човек, това ще стане новина“, гневно коментира пред ПИК соцдепутатът Таско Ерменков избора на нов председател на Комисията за финансов надзор.

Както съобщихме, за шеф на една от най-важните институции в България е готвена сегашната заместничка на финансовия министър Владислав Горанов – Карина Караиванова, която е близка на олигархичния бизнес кръг на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски.

„Жал ми е за Бойко Борисов. Не съм му фен. Но му съчувствам, защото негови министри превърнаха ведомствата и работата си в клуб по интереси. Вицепремиерът Меглена Кунева обеща да вдигне заплатите на учителите с 10%.

Днес Бойко Борисов отрече информацията. Сега как тя ще отговаря на „прелъстените и изоставени учители“?
Военният министър Николай Ненчев преди това вкара флотилия в Черно море.

После се оказа, че не е флотилия, а учение. И премиерът се черви заради него. А в крайна сметка Ненчев трябва да разбере, че земеделието и армията нямат нищо. Даниел Митов обяви, че сме съгласни да пуснем НАТО в Черно море, след като премиерът обяви, че това няма да стане. Третият от „тримата глупаци“ – президентът, пък говори на чужди езици, когато не е в България. Заработва си бъдещата работа зад океана“, каза Таско Ерменков.

Бойко Борисов трябвало час по-скоро да извика министрите си, които действат зад гърба му, и да им поиска обяснение за поведението им, а после и оставките им. Защото държавата вече се превръщала в нещо средно между „цирк Шапито и бардак“, категоричен е социалистът.
Източник: pik.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!