Корнелия Нинова: БСП пета година декларираме, че не искаме да бъдем част от това задкулисие. И пета година ви го доказваме

Корнелия Нинова за премиера: Вместо да се моли на Франция и Гърция за ваксини, да започва разговори с Китай и Русия, като европейските лидери

От трибуната на Народното събрание председателят на Парламентарната група на „БСП за България” Корнелия Нинова алармира, че от ДПС са се опитвали да склонят левицата да отложи внасянето на мораториума върху сделки на правителството в оставка, защото „има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове”

Уважаеми български граждани,

Това, което виждате в новия парламент, е старото задкулисие с нови лица. Чуйте аргументите – онзи ден предложението на „БСП за България” е било „противоконституционно”, защото ограничаваме правата на изпълнителната власт, които са им дадени с Конституцията. Днес вече „не е противоконституционно” с новото предложение, с което се увеличават казусите, в които Народното събрание ограничава изпълнителната власт – и ще го подкрепят.

Миналата седмица е „противоконституционно”, защото искаме 3 или 4 ограничения, а днес вече не е противоконституционно, защото се добавят още 7 – сключване на нови договори на стойност над 1 милион лева, вземане и предоставяне на държавни заеми и т.н. Освен нелогично, това е много смешен опит за прикриване на истината, която искам сега да кажа – с лицето си, от трибуната на Народното събрание, пред целия българския народ.

Онзи ден, пред всички камери, и пред ръководството на БСП, с мен се проведе арогантен и нахален разговор: „Оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове.” Цитирам Йордан Цонев. И заставам с лицето си пред целия български народ, имам свидетели – цялото ръководство на групата. Дотолкова беше възмутен, че си позволи да го направи пред целия първи ред. А съм сигурна, че ако си върнете камерите, ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в рамките на 3 минути. Казах му: „Кой си ти, че ще казваш какво ще прави БСП? Вие може да командвате във вашата група, но не и в нашата партия”.

Пета година декларираме, че не искаме да бъдем част от това задкулисие. И пета година ви го доказваме. Доказваме ви го и сега. Всички аргументи за някакви процесуални нарушения, за някаква противоконституционност, сами си ги обориха – с декларирането, че днес вече ще подкрепят това предложение.

Днес – след като замина концесията на Летище „София”, след като за две седмици се дадоха 12 нови концесии за подземни богатства, след като се овладя енергетиката, след като се овладя земеделието, здравеопазването, а утре ще ви изнеса факти за овладяването дори и на културата. На театрите, читалищата, библиотеките – всичко е подменено. И сега какво? Ще излиза някой тук и ще се прави на морален и конституционен специалист? Който произнесе онзи ден 3 изречения: „Почакайте малко, имаме няколко плажа, почакайте малко, ще нарушите големи обществени поръчки – така ще затрудните и служебния кабинет“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!