Facebook

Корнелия Нинова: Няма да позволим да поставят БСП на колене по който и да е въпрос – ние сме свободни хора

Корнелия Нинова: Няма да позволим да поставят БСП на колене по който и да е въпрос - ние сме свободни хора Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова от Народното събрание:

Не знам дали това, което ще ви кажа, има връзка с вчерашната ни среща с главния прокурор Гешев, но само ще изложа факти.

Днес сутринта, в 07:30 ч., в дома ми дойдоха двама униформени от Съдебна охрана, а те по закон изпълняват принудително довеждане. Прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните дела на БСП.

Отказахме да предадем документи от решения на нашите колективни органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме обяснение как и защо сме гласували вътре в партията, по време на Националния съвет.

Очевидно прокуратурата е задействала следващата стъпка – принудително довеждане. Добре, така са решили, но прокуратурата разшири обхвата на лицата, към които проявява интерес за разпит. Вече викат на разпит преброителите в Националния съвет на БСП. Принуждават ме за пореден път аз да връчвам призовки на членове на партията за разпит.

Има текст в закона, който казва, че призоваването може да стане и през работодател, но да обърна внимание на господа прокурорите, че председател на партия не е работодател на членовете на партията.

Така че няма да изпълня и това указание – да връчвам призовки на членове на Националния съвет, които трябва да обясняват защо Кирил Добрев не е допуснат на заседание на НС, на което той присъстваше.

Сезирали сме посланиците на европейските държави. Сезираме инспектората на ВСС за действията на този прокурор.

Искам да кажа и нещо друго – вчера не получихме нито един смислен отговор кои са политиците, които с получавали пари в чували от КТБ.

Има ли обвинителни актове, ще се стигне ли до внасяне в съд и до осъдителни присъди за определените от АДФИ и Сметна палата като измами строителство на водопровод в Перник, определените като престъпления изхарчените пари за ремонт на язовири, подадените от нас сигнали от преди пет години за извършени закононарушения и кражби. Нито един смислен отговор. Но прокуратурата е решила, че през това време трябва да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на БСП.

Искаме да им кажем – няма да стане така. Преживели сме много опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма по този начин да позволим да поставят БСП на колене по който и да е въпрос. Ние сме свободни хора, нямаме зависимости от никого, освен от колективните органи на партията.

Още една подробност за независимостта и начина на разпределение на делата на “случаен принцип“ – всички жалби, подадени от лицето Кирил Добрев, на случаен принцип разпределени, попадат в ръцете на един и същи прокурор.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!