Корнелия Нинова покани животновъди от Шарково в НС: Няма да ви оставим в безизходица

Корнелия Нинова покани животновъди от Шарково в НС: Няма да ви оставим в безизходица
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с животновъди от Шарково в НС.

Тя припомни, че е посетила Болярово и заедно с народни представители от ПГ на левицата е провела срещи със земеделските производители, чиито животни са били убити и е поканила техни представители в парламента.

„Хората там се намират в безизходица. След избиването на животните им, за тях остават задължения, като земеделски производители, да плащат осигуровки, да връщат кредити, а те нямат никакви средства”, обясни председателят на БСП и подчерта, че има опасност да им отнемат и пасищата, които са си заплатили авансово за години напред, защото нямат животни.

„Това е нов удар по тях”, категорична бе тя. Нинова подчерта, че както левицата е поела ангажимент, е поканила адвокати да помогнат за защита на правата им. Тя коментира, че по време на срещата са били обсъдени няколко варианта на действие:

„Още днес да поставим на министър Порожанов въпроса- кога ще бъде вдигната забрана. Ще поставим въпроса- защо изискват от тях със собствени средства да възстановят 50% от стадата си? Ще потърсим варианти- възможно ли е да се направи отсрочка за задълженията, които имат за това, че са земеделски производители, но вече де факто не са, защото са им избити животните.“
Нинова обясни, че с адвокатите  е бил обсъден вариант да им се помогне да си потърсят правата по съдебен ред по закона за вреди, причинени от държавата и пропуснати ползи.

„Те вече 5-ти месец губят и ползите  от това, че им бяха убити животните”, поясни тя и допълни че животновъдите са споделили за пореден път, че и до ден днешен няма доказателства, че там е имало действително чума – животните, които са останали там са живи  и нито едно не е починало от това заболяване.

„Няма да оставим нещата така. Настояваме да дойде министър Порожанов, да се срещне с тях и да поеме конкретни ангажименти“- категорична бе Корнелия Нинова.

След искането на левицата, министър Порожанов дойде в парламента и се срещна с животновъдите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!