Корнелия Нинова: Управляват ни некомпетентни и неграмотни хора

Корнелия Нинова: Управляват ни некомпетентни и неграмотни хора
Заради проблема с винетките оставката на министри е абсолютно задължителна

„За стотици български граждани Новата година започна с проблеми, с напрежение,  с тревоги около винетките. Проблемът с винетките показва за нас: системата е в пълен хаос, управляват ни некомпетентни и неграмотни хора, унищожена е правовата държава и държавността изобщо; Борисов се подиграва с народа с изказванията си ; за неговото правителство отново няма отговорност, а за хората отговорността е- 180 млн. лв. от джоба им, сега и глоби, ако им бъдат наложени, и напрежението, на което са подложени“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

По думите й правовата държава е унищожена, защото предложенията за въвеждането на системата не са били направени по нормалния законов ред, нямало е никакво съгласуване, не са били внесени  от МС, а от депутати от ГЕРБ – Нанков, Иванов и група. „Сега обаче не виждаме никъде тези депутати- да излязат и да обяснят- какво направиха и каква тежка отговорност носят“, каза още тя и припомни, че последните поправки в закона са били внесени на 17-ти декември, на 31-ви декември Борисов е включил Северната тангента ,а на 2-ри януари я е извадил.

По думите й това е доказателство за хаоса, некомпетентността, неграмотността и пълното погазване на правовата държава и на законодателния ред в страната.

Според нея управляващите се подиграват с народа, защото изказването, че когато се преминава от хартиен към електронен носител винаги има сътресения, е абсурдно.

„Никога няма сътресения, г-н премиер, нито в Германия, нито в Австрия, нито в Унгария има сътресения. Има в България, защото и администрацията, и МС са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва“, категорична бе тя.

Корнелия Нинова заяви, че няма отговорност за правителството и това става ясно и от решенията, които са взети днес – отново трима чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството.

„За нас оставката на министри е абсолютно задължителна в този случай. Отговорността е политическа, а не на чиновници, заради това, което причиниха на всички“, заключи Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!