Facebook

Лавров: Събитията в Турция не влияят върху действията на Русия в Сирия

Лавров: Събитията в Турция не влияят върху действията на Русия в Сирия

Въпросът за това как събитията около турската база Инджирлик могат да повлияят върху терористичната операция в Сирия, следва да бъде изясняван в рамките на оглавяваната от САЩ коалиция. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС в понеделник (18 юли).

„Това е по-скоро тема, която трябва да се изясни в контекста на дейността на коалицията, която американците оглавяват“, каза Лавров. „Ние можем да отговорим за механизмите, които бяха създадени с наше участие, както и за условията, които съществуват за дейността на ВКС в Сирия“, добави той.

Руският министър призова всички въпроси в Турция да бъдат разрешавани изключително в рамките на конституционния ред.

„Що се отнася до сегашното развитие на ситуацията в Турция, тук важи в пълна степен  позицията ни за необходимостта от решаване на всички въпроси изключително в рамките на конституционния ред“, подчерта Лавров.

„Събитията в Турция не влияят на действията на ВКС на РФ в Сирия“, добави руският министър.

По думите му, Москва усеща подкрепа от страна на Анкара по въпроса за връщането на руснаците, които напускат Турция след опита за държавен преврат.

„За Русия е важно това, че турският президент потвърди, че ще бъде направено всичко необходимо за гарантирането на сигурността на руските граждани. Сега, когато нашите туристи се връщат в родината си, ние усещаме пълно сътрудничество от страна на турските власти“, каза Лавров.

Източник: bg.rbth.com/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!