Лидерът на БСП ще бъде избран от делегатите, а не под натиск или от някого, смята Красимир Янков

Лидерът на БСП ще бъде избран от делегатите, а не под натиск или от някого, смята Красимир Янков

„Не могат двама души да определят лидера на БСП. Това са твърдения на хора вън от партията.“

„780-те делегати на Конгреса ще вземат решението си не под натиск или заради волята на един, двама или трима души. Никой няма да се поддаде на манипулации“, каза днес по БНТ депутатът от БСП и кандидат за лидер на левицата Красимир Янков.

Той прогнозира, че от заявилите участие над 30 души, ще останат около 10 кандидати. Янков смята, че не е сериозно да се акцентира на това дали лидерът ще е жена или мъж. „Важното е какво предлагат“, обобщи депутатът от левицата.

Янков смята, че в неговата програма за развитието на партията има конкретни неща, докато конкурентите му залагат на лозунги.

Сред приоритетите си 41-годишният депутат посочи изготвяне на антикризисни планове за развитие на основните сектори в страната и обновяване на изпълнителното бюро на БСП с „лица от неговото поколение“.

„Аз ще съм аз следващият председател на БСП и ще бъда избран с повече от половината гласове“, изрази увереност Красимир Янков.
Източник: dnevnik.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!