Facebook

НАТО и Русия с „откровени и сериозни“ разговори за пръв път от 2 години

НАТО и Русия с "откровени и сериозни" разговори за пръв път от 2 години

НАТО и Русия са провели „откровени и сериозни” разговори, въпреки „дълбоките различия” помежду им. Това заяви ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг след първата съвместна среща между Алианса и Москва от 2014 година насам„Имахме много откровена, сериозна и всъщност добра среща. Съюзниците от НАТО и Русия имат различни виждания, но изслушахме какво всеки има да каже”, заяви Столтенберг, цитиран от АФП. Срещата на Съвета НАТО–Русия на ниво посланици в Брюксел е първата след пламването на кризата в Украйна и анексирането на Крим от страна на Москва. Тя беше свикана по инициатива на Алианса. Русия беше представена от постоянния си представител в НАТО Александър Грушко.

Съветът се проведе в обичайния формат с участието на ръководителите на мисии на всички 28 членки на Северноатлантическия пакт. В дневния ред на заседанието фигурираха три основни въпроса – Украйна, Сирия и проблемите със сигурността в Европа. „Имаме дълбоки различия що се отнася до кризата в Украйна”, заяви Столтенберг, като добави, че НАТО и Русия са съгласни относно нуждата от стриктно спазване на Минските договорености.

Друг проблем са руските бомбардировки в Сирия. Миналата седмица напрежение породиха и агресивни маневри на руски самолети срещу военна техника на НАТО в Балтийско море. „Съгласни сме, че е в интерес на всички е да оставим каналите за политически диалог отворени. Това е както необходимо, така и полезно, особено във времена на напрежение, като сегашните”, добави Столтенберг.
Източник: blitz.bg/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!