Корнелия Нинова: Изключвам аз да се кандидатирам за президент. Борисов вече не води инициативата, чака нас

Нинова: Изключвам аз да се кандидатирам за президент. Борисов вече не води инициативата, чака нас

Корнелия Нинова: Изключвам аз да се кандидатирам за президент. Борисов вече не води инициативата, чака насНинова: Светът плаче за мир и за лидерство – големите да се съберат и да подредят нещата. Нормално е в такава ситуация да се съберем, да анализираме.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Изключвам аз да се кандидатирам за президент. По две причини – емоционално, не мога да уставя и у един българин впечатлението, че съм използвала конгреса, за да правя кариера. Втораа – ние трябва да дадем алтернатива, каза Нинова

Според нея при ситуацията с опита на преврат в Турция, „първа грижа трябва да ни са българите“.

Но светът плаче за лидерство – големите да се съберат и а подредят нещата, смята тя.
Българската позиция е адекватна, подчерта Нинова.

Запитана дали БСП подготвя вот на недоверие към кабинета, тя каза, че личното й мнение е – в момента не е добре да се обсъжда такава тема. Обмисляли сме – да, но не сме събирали подписи, призна Нинова.
„Няма време за сериозна дискусия по тази тема. Днес не би трябвало да се поставя тази тема, личното ми мнение.Макар че сме обсъждали в общи разговори, без конкретика – с АБВ, БДЦ, независими депутати“, повтори тя.

Лидерът на БСП обаче смята, че през новия политически сезон има основание тази тема да се разглежда заради противоречията в кабинета, битовата престъпност.

Запитана кои министри са за смяна, Нинова каза освен на отбраната и на вътрешните работи – на здравеопазването. В здравеопазването – това не е реформа, а някакъв батак, подчерта тя и обърна внимание, че се закриват общински болници, а се толерират частни.

Три и половина – оценка на кабинета „Борисов“ по шестобалната система написа председателят на социалистите.

По темата за президентските избори, Нинова анализира: „За пръв път виждам Борисов притеснен и неуверен. Първо иска лидерска битка, а след по-малко от 24 ч – аз нямам да се кандидатирам. Ние се шегувахме – да не би Цветанов да е успял да го свали най-после.+

ГЕРБ отказва да поеме оценка на мандата на Плевнелиев и да поеме отговорност за провала му, а в същото време иска партиите да поемат отговорност като лидерите им се кандидатират за държавен глава, посочи Корнелия Нинова. И направи извода – за пръв път Борисов не води инициативата, чака нашите кандидати, за да се подредат зад него.

Борисов е непоследователен, лъже и манипулира популистки, каза лидерът на БСП. Той заема пози, предизвиква, а когато му кажеш – хайде, добре, обръща се и с триста поема в обратна посока. Така тя отговори на въпроса какво толкова я дразни в Борисов.
Изтоник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!