Facebook

Официално: Кери пристига в Москва, обсъждат с Лавров международния дневен ред

Официално: Кери пристига в Москва, обсъждат с Лавров международния дневен ред

Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще бъде в Москва на 14-15 юли, потвърдиха в понеделник (11 юли) от руското външно министерство, предаде „Взгляд“

Според съобщението Москва се надява визитата на Кери да помогне за подобряване на атмосферата в отношенията между Русия и САЩ.

„В хода на преговорите с руския външен министър Сергей Лавров ще продължи обсъждането на актуални въпроси от областта на двустранното взаимодействие и международния дневен ред“, се посочва в съобщението.

От външното министерство отбелязаха също, че Русия ще отвърне „на основната на взаимност“ на „опитите на САЩ да ни нанесат вреда, включително на опасните действия във военната сфера“.

„Американската страна се информира последователно, че подобен конфронтационен курс спрямо Русия е безперспективен и дори опасен, а конструктивното взаимодействие е възможно единствено на основата на равноправие, невмешателство в нашите вътрешни дела и отчитане на руските интереси“, се допълва в изявлението.

В края на март Джон Кери бе в Москва за преговори с Лавров. Американският политик бе приет и от руския президент Владимир Путин.

Преди това той бе в Русия и през декември и май 2015 година, припомня „Взгляд“.
Източник: epicenter.bg/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!