Продадохме оръжия за над 640 млн. евро: Вижте кого въоръжаваме

Продадохме оръжия за над 640 млн. евро: Вижте кого въоръжаваме

Специална продукция за над 640 млн. евро са продали българските фирми от отбранителната промишленост през миналата година

Ръстът на износа през 2015 г. е с над 50% по. Износът през 2015 г. на наши оръжия и боеприпаси е скочил с над 50% в сравнение с 2014 г. Това съобщи в Пловдив зам.-министърът на икономиката Любен Петров, който присъства на откриването на 12-ото издание на Междунардонтаа изложба за отбранителна техника „Хемус“ 2016.

Зам.-министърът уточни, че бг компаниите от този сектор на промишлеността реализират успешно навън стрелкови оръжия, резервни части, боеприпаси, като основните дестинации са Ирак, Саудитска Арабия, Индия, Афганистан и САЩ.

Любен Петров подчерта, че отбранителната ни промишленост в момента е в подем. Той припомни, че само преди 2 седмици са открити два нови цеха във ВМЗ „Сопот“, който е от водещите ни производители в отбранителната промишленост.
Източник: sputnik.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!