Facebook

Ремонтират паметника на Руската Армия в София, стягат го за 9-ти Май

Ремонтират паметника на Руската Армия в София, стягат го за 5-ти Май


Група ентусиасти по инициатива на Граждански сдружения реставрираха паметника на съветската армия в София.

В Кампания те се включиха „Приятели на Русия и Православен свят”, „Народен събор“ и „Медия Мост“. Атанас Стефанов от „Приятели на Русия и Православен свят“ организира това мероприятие с любезното съдействие на каменоделната, която издири същият гранит от който е направен паметника.


Подмениха се плочки и гранитни плочи, които са били счупени под давлението на времето и вандалски прояви в миналото. Паметника на съветската армия е бил обект на не едно посегателство в хибридната война на американофилски организации.

На 08.05.2017г. във Варна да съхраним историята и паметниците си!

Истината е, че всички държави подържат паметниците си и ги съхраняват в достоен вид за идните поколения, но само в България се нехае, а напротив – дори се поругават.Припомняме, че преди години „Медия Мост“ и Борис Анзов както и „Приятели на Русия и православен свят“ заедно с „Народен събор“ направиха голяма кампания за почистване и реставрация на надгробни могили и паметници в страната, в която се включиха от много градове!

Слънчеви лъчи огряха гробът на генерал Винаров +ВИДЕО

Почистен бе гробът на генерал Иван Винарон в Плевен както и паметника на Альоша в Бургас, във Варна се включиха патриотични организации и млади активисти на социалистическата партия като кампанията придоби голяма обществена вълна и в цялата страна се почистваха гробове на ветерани и летци от времето на Втората Световна война.

Над милиард за саниране има, а за един гроб да се почисти пари няма !

Чест прави на Атанас Стефанов от „Приятели на Русия и православен свят“, че подема организация и реализация на такива проекти, които имат за целта да изтрият срамът от челото на страната ни, имат за цел да предизвикат и обществена реакция, личен пример и да събудят гражданката инициатива.

Слънчев лъч надежда за братската могила в Плевен

Проектът е реализиран с лични средства на доброволни начела, заяви Стефанов и не струва много, казва той.

Паметникът Альоша осъмна с надпис: „Захарова е травестит“

Нужно е само добро желание и личен пример към подрастващите, защото родолюбието и съхранението на историческата памет е дълг на всяко едно общество.

Шокиращо! България е първа по поругаване на паметници +ВИДЕО

През годините улисани в ежедневните разправии между русофили и русофоби някак си забравяме това, което ни свързва, а именно Историческата памет, именно паметниците са тези, които ни напомнят за това.

В Плевен почистиха паметника на четиримата руски летци

Свидетели сме всяка години на множество политици, които идват да положат цвета на 5 май и държат пламенни речи от пиедестала на паметника на съветската армия, но тази памет се възбужда само за ден, а през останалата част на годината тях ги няма да видят в какво състояние е Паметника на съветската армия.

Мария Владимировна Захарова

Паметникът се намира на Българска територия и представлява културно-историческа ценност за която ние имаме отговорност да я съхраним и предадем на идните поколения във приличен вид както са я поверили на нас предните поколения.

Поредното поругаване на Български герои!

Атанас Стефанов, зам.-председател на „Приятели на Русия и православен свят“ както и Мадлен Кирчева от „Народен Събор“ заедно с Борис Анзов от „Медия Мост“ заявиха, че продължават да алармират обществото за такива инициативи свързани с нашите братски народи и не само допълва Стефанов, а помагаме за църкви и храмове, помагаме там където държавата липсва!

Свалиха нацистките кръстове от Альоша в Бургас

Припомняме на столетницата, че паметникът на Съветската армия не е само фон за снимки, той е завещана отговорност.

Атанас Стефанов – зам.-председател на „Приятели на Русия и православен свят“, Мадлен Кирчева от „Народен Събор“, Борис Анзов от „Медия Мост“ и Стефан Пройнов от Булпресс  предвиждат цялостна реставрация и консервация на паметника на съветската армия.

Измина повече от една петилетка, в която ние от Информационна Агенция Булпресс съдействаме за опазването на историко-археологичните паметници в България.

За Булпресс предава Стефан Пройнов.

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!