Шокиращо! България е първа по поругаване на паметници +ВИДЕО

Шокиращо! България е първа по поругаване на паметници

България е първа по поругаване на паметници в Европа и не само вижте истината тук !

Да поругаеш светинята е все едно да изсипеш в извора тинята и да пиеш след това !
В България има крайнодесни неонациски структури, които плюят на историческата памет на нацията ни безнаказано !
До кога ще позволяваме да се случва това и да се превръща в модел на подражание ?
До кога и ние ще нехаем със състоянието на Българо-руските светини, с паметниците и монументите, с надгробните могили?
Време е да върнем гордостта на Българският Народ и да изчистим срамът от делата на младите, които ние не възпитахме да любят, тачат и милеят, които ние не възпитахме на родолюбие и почит !

В Европа има над 4000 мемориала и паметници, посветени на историческата битка на Съветската армия срещу хитлерофашизма. В тях са погребани над 2,5 милиона съветски воини, участвали в окончателния разгром на хитлеристка Германия. Най-много паметници и гробове на войници от Червената армия има в Унгария – 940, в Полша – 560, в Чехия и Словакия – около 60. Паметници и мемориали на Съветската армия има още в Австрия, Германия, Белгия, Холандия, Норвегия, Сърбия, Хърватия, Франция, Румъния, България, че дори и в… САЩ.

Полша е лобно място
на повече от 600 000 съветски воини, загинали за освобождението на страната от немския фашизъм. В Гробището-мавзолей във Варшава са погребани над 21 000 войници на Червената армия. До 2011 г. в полската столица съществува Паметник на съветско-полското братство по оръжие.

Германия съхранява
едни от най-внушителните паметници и мемориали, посветени на съветската победа. В берлинския Трептов парк се намира Монументът на воина освободител. В този мемориал са погребани около 7000 съветски воини. Паметникът е дело на известния съветски скулптор Евгений Вучетич. Негови прототипи са червеноармеецът Николай Масалов, спасил тригодишно немско момиченце от руините на Берлин. В паметната зала на мемориала има надпис на руски и немски, който гласи: „Сега всички признават, че съветският народ със своята самоотвержена борба спаси цивилизацията на Европа от фашистките погромаджии. В това е великата заслуга на съветския народ пред историята на човечеството.“
В парка Тиргартен се намира мемориалът в памет на 75 000 съветски воини, загинали при шурма на Берлин, а в парка Шьонхолцер Хайде са погребани над 13 000.

Австрия почита
паметта на загиналите за освобождението на Виена съветски воини с монумента на Шварценбергплац. Друг мемориал в австрийската столица е Паметникът на загиналите над 2600 съветски войници на Централното гробище във Виена.
Великобритания издига
съветски военен мемориал в Лондон на 9 май 1999 г. в парк Джералдин Мери при Имперския военен музей в памет на 27 милиона съветски граждани, загинали във Великата отечествена война през 1941-1945 година.

Холандия и Норвегия пазят
също паметници в чест на съветската победа над хитлеристка Германия. В съседство с холандската жп станция Амерсфорт се намира мемориално гробище, в което са погребани 865 съветски воини. В норвежкото гробище „Вестре Гравлюнд“ в Осло има братска могила на съветски войници. В гробището на град Киркенес са погребани над 6000 воини на Червената армия, сражавали се за освобождението на Норвегия.

Чехия и Словакия уважават
паметта на съветските воини със свои мемориали. Олшанското гробище в Прага е място, където са погребани стотици руски воини. Монументът на възвишението Славин е в чест на падналите за освобождението на Братислава над 6800 съветски воини.
Дори в САЩ отбелязват
всяка година на 9 май Деня на победата около построения внушителен паметник от червен гранит в Западен Холивуд, в щата Калифорния.

Паметниците в България
са построени в памет и прослава на съветските воини и армия. От тях Паметникът на Альоша в Пловдив има за прототип воина-свързочник от Червената армия Алексей Скурлатов. Той е дело на скулпторите Тодор Босилски, Васил Радославов, Любомир Далчев, Александър Занков и др.
Паметникът на Съветската армия в София е построен през 1954 г. Дело е на такива известни скулптори и художници като Иван Фунев, Любомир Далчев, Мара Георгиева, Васка Емануилова, Васил Зидаров,Петър Дойчинов и Борис Ангелушев.
Монументи в памет на съветски воини има още в Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Шумен, Ямбол, Силистра, Бяла Слатина, Кулата и Добрич.
Каква е съдбата на тези паметници?
През 1989 г. е разрушен Паметникът на Съветската армия в градския парк в Ямбол. В 1991 г. по решение на СДС в Плевен е унищожен и нарязан на скрап „Плевенският Альоша“.

През 1989 г. пловдивският Общински съвет решава да събори паметника на Альоша. Жителите на града го запазват с денонощни бдения. В 1993 г. кметът Гарабед Томасян решава да разруши монумента, но го спасява общественият протест. През 1996 г. ново решение на Общинския съвет за събаряне на паметника е отменено от Върховния съд, който постановява, че „монументът е културно-историческо достояние и не може да бъде съборен“.

През 1993 г. Столичният общински съвет с гласовете на СДС решава да премахне Паметника на Съветската армия. В 2010 г. е създаден т.нар. Инициативен комитет за демонтиране на паметника. След 2011 г. започват вандалски плесканици и оскверняване на монумента, които продължват през 2012, 2013 и 2014 г. В защита на едно от последните посегателства върху паметника се обявява „реформаторът“ Радан Кънев, който смята, че това е… „политическа акция в рамките на дълголетната кампания за събуждане на националната памет и съвест на българите.“

Както се казва в подобни случаи – когато фактите говорят, боговете мълчат. В западните страни, включително в Германия, се грижат и пазят паметниците на Съветската армия, победила хитлеризма и „спасила цивилизацията на Европа“, а нашите правоверни „демократи“ се правят на по-католици от папата. Срам и позор!
Автор: Борис Данков

България е първа по поругаване на паметници
Източник: duma.bg

Първи сме по вандалски цапаници върху монументите, свързани с историческата битка на Съветската армия против хитлерофашизма! Не е само това!

Вижте какви снимки е публикувала една Българка на гробище на погребани Руски войници в Австрия !България е първа по поругаване на паметници

Колко добре е подредено и подържано, а на входа има информация кой е отговорен за поддръжката и в кого е ключът, ако искате да посетите гробището !

Как може всички държави да подържат мемориалите си, паметниците и гробищата, да подържат надгробните могили и монументите !
Само ние българите сме такова долно племе, че ме е срам в момента !
Статистиките сочат, че сме първи по оскверняване на паметници в цяла Европа, а може би в Света !България е първа по поругаване на паметници
Тази Демокрация е висша форма на деградация на цяла една нация !
Няма вече морал и уважение, няма почит нито преклонение ! Някой задава ли си въпроса какво възпитаваме и какво ще завещаем на идните поколения !

Вижте един филм на „Медия Мост България“ и Борис Анзов за състоянието на едни други паметници !

Сергей Лавров отговаря на въпросите на Борис Анзов 2017

Ние от Булпресс и „Медия Мост България“ няма да престанем да задаваме въпроса кой допусна да се случи това?

Памятники в Плевне

Няма да спрем да отразяваме грозната и жестока действителност ! И ако до скоро България бе управлявана от проамерикански интереси, то скоро това трябва да се промени !

Но в крайна сметка в Русия знаят и лично Сергей Лавров иска да бъде информиран и ще държи сметка за това !
Тази статия се издава от „Медия Мост България“и Булпрес със специалното съдействие  на Борис Анзов !

Един ден на всеки му ще се потърси сметка !

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!