Facebook

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ ПРИСТИГНА НА ПРЕГОВОРИ В СЪРБИЯ

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ ПРИСТИГНА НА ПРЕГОВОРИ В СЪРБИЯ На 12 декември, руският външен министър Сергей Лавров пристигна на двудневно посещение в Белград,  за да обсъди въпросите свързани с двустранните отношения между Русия и Сърбия и ситуацията на Балканите.

На 13 декември, Сергей Лавров ще вземе участие в заседанието на Съвета на министрите на външните работи в Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество .

Програмата предвижда среща на руският външен министър Сергей Лавров с президента на Сърбия Томислав Николич, с премиера Александър Вучич, с външният министър Ивица Дачич.

» В хода на предстоящите преговори ще бъде осъществен дълбок обзор на ключовите въпроси свързани с двустранните и международни отношения, ще се даде оценка на динамиката по реализацията на постигнатите по-рано споразумения, а също така ще бъдат предметно обсъдени стъпките по бъдещото развитие на сътрудничеството»- заявиха от руското външно министерство.

 

Важна роля в задълбочаването на отношенията между страните, играе постоянният доверителен политически диалог на високо равнище, подчертаха от министерството.

Президентът на Русия Владимир Путин се срещна със сръбския си колега в Москва през март тази година, а през май руският лидер посрещна Александър Вучич в Кремъл.

» В съответсвие с получената покана се отработва и работно посещение на председателя на правителството Дмитрий Медведев в Република Сърбия, а конкретните срокове предстои да бъдат съгласувани»- допълниха от министерството.
Източник: News Front

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!