СЕРГЕЙ ЛАВРОВ ПРИСТИГНА НА ПРЕГОВОРИ В СЪРБИЯ

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ ПРИСТИГНА НА ПРЕГОВОРИ В СЪРБИЯ
На 12 декември, руският външен министър Сергей Лавров пристигна на двудневно посещение в Белград,  за да обсъди въпросите свързани с двустранните отношения между Русия и Сърбия и ситуацията на Балканите.

На 13 декември, Сергей Лавров ще вземе участие в заседанието на Съвета на министрите на външните работи в Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество .

Програмата предвижда среща на руският външен министър Сергей Лавров с президента на Сърбия Томислав Николич, с премиера Александър Вучич, с външният министър Ивица Дачич.

» В хода на предстоящите преговори ще бъде осъществен дълбок обзор на ключовите въпроси свързани с двустранните и международни отношения, ще се даде оценка на динамиката по реализацията на постигнатите по-рано споразумения, а също така ще бъдат предметно обсъдени стъпките по бъдещото развитие на сътрудничеството»- заявиха от руското външно министерство.

 

Важна роля в задълбочаването на отношенията между страните, играе постоянният доверителен политически диалог на високо равнище, подчертаха от министерството.

Президентът на Русия Владимир Путин се срещна със сръбския си колега в Москва през март тази година, а през май руският лидер посрещна Александър Вучич в Кремъл.

» В съответсвие с получената покана се отработва и работно посещение на председателя на правителството Дмитрий Медведев в Република Сърбия, а конкретните срокове предстои да бъдат съгласувани»- допълниха от министерството.
Източник: News Front

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!