Деница Златева в Белене: С тези избори промяната в страната ще започне

Деница Златева в Белене: С тези избори промяната в страната ще започне
Деница Златева, зам.-председател на БСП и кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България”, посети област Плевен.

Зам.- председателят на БСП Деница Златева посети най-голямата земеделска кооперация в района, и се срещна с жители на с. Новачене, общ. Никопол и гр. Белене. В рамките на срещата с председателя на земеделската кооперация в село Новачене бяха представени проблемите на сектор „Земеделие“ в България. Изтъкната бе необходимостта от стимулиране на производството на български плодове и зеленчуци. Във връзка със съществуващите двойни стандарти на храните в ЕС, кооператорите се оплакаха и от такива по отношение на подпомагането на европейските земеделски производители и различните нива на европейските субсидии.

За развитието на сектора има необходимост и от целенасочена държавна политика за подпомагане на земеделските кооперации и промени в Закона за кооперациите. Деница Златева посочи, че държавата не може само да разчита на европейско финансиране. То трябва да бъде допълвано и от национални доплащания, особено за стимулиране на развитието на овощарството и зеленчукопроизводството. Тя представи основните приоритети за развитие на сектора, залегнали във „Визия за България”.

По време на срещите с граждани в с. Новачене и гр. Белене, Деница Златева посочи, че БСП е започнала своята кампания със слогана „Справедливост сега”, а това означава да има справедливи доходи, справедливи пенсии, възможността младите семейства да отглеждат децата си, въвеждането на Детската гаранция, което ще гарантира качествено образование, с равен достъп за всички, за да не бъдат обречени децата на България на неграмотност, да се помага на малкия и среден бизнес, да няма двойни стандарти, да няма две скорости на развитие на Европа, транспортният бизнес да има равен достъп до пазара в Европа, а шофьорите – достойно заплащане.

В Белене основният проблем е икономическият застой в развитието на региона след спирането на строителството на АЕЦ Белене. „Във „Визия за Европа“ много ясно сме се обявили за строителството на нови ядрени мощности в България. 10 години пропиляхме от политика на инат за АЕЦ Белене.

От гьол за милиарди, сега ГЕРБ осъзнаха, че проектът е стратегически за развитието на българската енергетика”, заяви зам.-председателят на БСП. Тя посочи, че предстоящите избори са важни, както за Европа, така и за България. „Тези избори ще бъдат вот на недоверие към 10 годишното управление на ГЕРБ и ще дадат възможност промяната в страната да започне”, каза още Златева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!