Facebook

Стойнев: За БСП e важно да се предпазват жертвите от домашно насилие, а за ГЕРБ – приоритет е социалният пол

Стойнев: За БСП e важно да се предпазват жертвите от домашно насилие, а за ГЕРБ – приоритет е социалният пол ГЕРБ не желаят да гледат в комисия законопроекти, които ще решат тези проблеми

„Бурно се говори в защита на Истанбулската конвенция. Явно социалният пол е един от приоритетите на ГЕРБ, но за нас е важно да се предпазват жертвите от домашно насилие“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Той подчерта, че за поредна седмица законопроекти, които касаят дневния ред на обществото, не са в дневния ред на НС. „Остро възразявам срещу начина на работа на правна комисия.

Днес ще се гледа само един законопроект, при положение, че БСП са внесли конкретни законопроекти, които касаят домашното насилие.

Този отказ на председателя на комисията е неразбираем“, каза още Стойнев.

„Внесли сме законопроекта на 18 януари,  промени в НК- умишленото причиняване на  средна телесна повреда отива в престъпления от общ характер. Това ще даде голяма закрила на жертвите от домашно насилие“, обясни той.

„Народните представители от ГЕРБ не желаят да гледат в комисия законопроекти, които ще решат тези проблеми“, категоричен е Драгомир Стойнев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!