Facebook

Филип Попов, БСП: Сега имаме обща цел – да не позволим ГЕРБ отново да са на власт

Филип Попов: БСП е против задължителното гласуване. Не можеш насила да накараш някой да те заобича Първата стъпка към промяната се случи, посочи Попов

„На тази избори българските граждани сложиха всички парламентарно представени досега партии в един общ кюп и дадоха червен картон на всички. Но е факт, че първата стъпка към промяната се случи. ГЕРБ получи своята пирова победа и оттук нататък трябва да направим втората стъпка – отстраняването на ГЕРБ от властта.“ Това заяви Филип Попов от БСП пред България он еър.

Попов посочи, че се занимава с политика от повече от 15 години, но на такова купуване на гласове никога не е бил свидетел: „Бе обявен черен петък, имаше разпродажба на гласове на тези избори.“

Той подчерта, че за отлива на гласове е повлияла и коронакризата, особено на електората на БСП, който в немалка част са по-възрастни хора: „Това облъчване отвсякъде – видеата и снимките с починали хора, повлия психически на българите. Имаше и административен натиск и репресии“, изтъкна социалистът.

Според Филип Попов Корнелия Нинова категорично не трябва да подава оставка, защото това би хвърлило в хаос самата партия. Да, загубихме изборите, но в къде по-леки ситуации предишните ръководства на БСП са губели избори. Имали сме и 38 депутата и тогава дори и Изпълнителното бюро не подаде оставка”, припомни Попов.

„Госпожа Нинова пое своята отговорност, а безотговорно би било да подаде оставка и да хвърли партията в хаос – сега, когато предстои да се направи втората стъпка за отстраняване на ГЕРБ от власт. Без лидер партията ще се разбие и няма да има възможност за отстраняване на ГЕРБ от управлението, защото избирателите отредиха такова място на БСП, че без нея в следващия парламент не може да се вземе нито едно важно решение“, каза членът на Националния съвет на левицата.

Филип Попов подчерта, че БСП се е изправила срещу всички – срещу задкулисието в държавата и задкулисието вътре в партията. „Срещу държавната репресия, срещу милиони. Борисов каза, че тяхната кампания била евтина – явно е въпрос на разбиране. Може би кампанията му е била евтина в сравнение с чекмеджето и милиардите, раздавани от джипката. Ние и всички българи нямахме такова усещане.“

„Предизборните заявки на новопредставените партии в парламента – “Има такъв народ”, “Демократична България”, “Изправи се, мутри вън” бяха за демонтиране на този модел на управление – това, за което БСП се бори от 4 години. На изборите бяхме конкуренти, но сега имаме обща цел – да не позволим ГЕРБ отново да се качи на власт“, заяви Филип Попов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!