Антон Кутев: А какво да правим с онези 48 процента в БСП, които не искат съюз с АБВ?

Антон Кутев: А какво да правим с онези 48 процента в БСП, които не искат съюз с АБВ?

Единственият сериозен препъни камък пред преговорите между БСП и АБВ са личностите, егото, аз-овете.

Това коментира членът на Националния съвет на БСП Антон Кутев пред Би Ти Ви.

По повод проведения вътрешнопартиен референдум, според който 52% от членовете на БСП искат обща кандидатура за президент с АБВ, Кутев заяви: „Проблемът не е в тези 52%, а в другите 48, които не искат такъв съюз. Тях трябва да убедим“.

Всеки трябва да си плати сметките. БСП няма да плаща сметките на АБВ. Нека се разберем кой пил, кой ял, и да продължим напред, заяви Кутев.

Кутев потвърди изразената от лидера на червените Корнелия Нинова позиция, че Георги Първанов и Ивайло Калфин трябва да се отдръпнат и да не участват лично в надпреварата на президентската институция.

Аз мисля, че те сами го разбират, смята Кутев. Минути по-късно в същото студио на Би Ти Ви в предаването „Тази събота“ Румен Петков от АБВ заяви, че Първанов и Калфин са много достойни кандидати за държавен глава.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!