Атанас Зафиров, БСП: ГЕРБ да не се правят на ударени за сериозните критики на Сената на САЩ

Атанас Зафиров, БСП: ГЕРБ да не се правят на ударени за сериозните критики на Сената на САЩ
Неприлично е да нарочиш председателя на Комисията по външни отношения на Сената на САЩ за случаен сенатор, говорещ някакви еднолични неща

„Търговията с паспорти и българско гражданство е едно от най-отвратителните „геройства“ на този кабинет.

Това, освен всичко друго, е и директен пробив в партньорската система за сигурност и няма как да не бъде осъдено и разобличено. Затова управлението да не се прави на ударено и да спре с жалките обяснения, защото става още по-смешно.

Да нарочиш председателя на Комисията по външни отношения на Сената на САЩ за едва ли не случаен сенатор, който си говори някакви еднолични неща, е направо извън всякакво приличие“.

Това заяви във Фейсбук водачът на листата на „БСП за България“ в Сливен Атанас Зафиров по повод опита на ГЕРБ да омаловажи критичното становище на американски сенатори за България, което получи публичност в първия ден на предизборната кампания у нас.

В официалното изявление, подписано от демократа Боб Менендес , председател на Комисията по външни отношения на американския Сенат и водещия републиканец в нея Джим Риш, се посочват познати до болка проблеми на страната ни, свързани с влошаваща се корупция, медийна среда и политизиране на правосъдната система.

„Думата ми, обаче, е за онези заблудени от обиколките с джипката души, които трябва да се събудят от сладкия сън и да видят кошмара, в който живеем. На 4 април можем да започнем начисто“, казва още Зафиров в поста си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!