Атанас Зафиров, БСП: Правителството на Радев да започне незабавно преговори с “Газпром“

Атанас Зафиров: Правителството е вредно за страната
От първия си ден служебното правителство показа, че ще е реваншистко, заяви социалистът

„На заседанието на Националния ни съвет приехме позиция, с която се разграничихме от действията на тези членове на НС, които в нарушение на Устава, приеха да бъдат министри в служебния кабинет на президента Румен Радев. Ясно декларирахме, че тяхното участие в този кабинет, както и на заместник-министри и областни управители, е в лично качество и не ангажира БСП.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на БТВ.

По думите му те трябва да отговорят по какъв начин мислят да се включат в кампанията на БСП, тъй като всеки един партиен член, трябва да участва и в политическия живот на партията. „Основната цел пред БСП е успешно участие в изборите и добър резултат. Не знам как в качеството си на министри ще участват този процес. Те се самоизключиха от сърцата на българските социалисти, тъй като приеха да участват в правителството, в което социалисти уволняват социалисти“, каза още социалистът в предаването “Тази сутрин“.

„Ние неслучайно предупредихме, че действията на това правителство ще бъдат реваншистки. Те го показаха от първия си ден и присъствието на социалисти в един такъв кабинет буди основателни притеснения“, заяви Атанас Зафиров и продължи: „Това правителство изживя близо 1/10 от своя живот и не виждаме нещо съществено да се е променило в живота на българските граждани, даже напротив. Българските граждани в момента се вълнуват от инфлацията и цените на енергоносителите, а в същото време правителството не дава решение“, посочи социалистът и допълни, служебният кабинет обикаля студията с високопарни приказки, все едно имат намерение да управляват най-малко 5 години, увеличават бордовете на държавните предприятия, например ДКК.

Атанас Зафиров очаква повишение на резултата на предстоящите избори на левицата, тъй като през последните 6 месеца БСП се е доказала като партия във възход. „Партията е в добра кондиция, показахме го и на последния ни пленум. Сигурен съм, че българските граждани ще отчетат, че през последните 6 месеца бяхме социалният стожер“, каза още той.

По думите му българската икономика и българският бизнес в момента имат жизнена нужда от редовни постъпления на газ и то на добра цена, затова трябва незабавно да започват преговори с “Газпром“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!