Атанас Зафиров: Към моите другари в БСП

Атанас Зафиров: Към моите другари в БСП

Обръщам се публично към моите другари от БСП, делегати на предстоящото заседание на конгреса на партията.

Нека проявим мъдрост и дадем знак , че разбираме сигнала, който ни дадоха нашите сънародници. България има нужда от свежест в политическите физиономии и засилване на пряката демокрация. Това са и двете основни промени в нашия устав, които трябва да подкрепим с гласа си. Никой повече не трябва да живее с усещането за незаменимост и да превръща народното представителство в професия !

Смятам, че предложената граница от 12 години е напълно достатъчна за един социалист, за да развие и реализира парламентарния си потенциал, да даде своя дан в общото ни дело и след това да намери достойно продължение на политическата си кариера в другите форми и механизми, които предлага партията. За добро, или за зло, всички погледи на хората са вперени в парламента, всичко което става в тази страна се идентифицира по някакъв начин с народните представители и БСП повече не бива да дава повод за твърдения , че в Народното събрание има пожизнени „сенатори”, отдавна прехвърлили своя зенит на ефективност.

Да, българската политика и в частност БСП има нужда от такова освежаване !

По вторият важен въпрос – прекият избор на Председател на партията. Аз подкрепих този подход на заседанието на НС , ще го подкрепя и на конгреса. Искам да виждам начело на моята партия смели и достойни лидери, със самочувствие за пряко избрани от редовите социалисти. Искам моите лидери да имат свободата и независимостта от партийни лобита и предконгресни завери. Искам лидери с излъчване на победители.

И понеже виждам в настоящия председател на партията точно такъв лидер, който сега има нужда от подкрепата на нас, редовите социалисти, съм готов да му я дам безрезервно , с едно единствено условие.

Да направи и невъзможното, Българската социалистическа партия да спечели предстоящите парламентарни избори и да върне надеждата в очите на българските граждани.
Поискайте промяната, другарки и другари делегати – тя чука на нашата врата, нека не се страхуваме да й отворим !

Подкрепете и нашата платформа – отдавна не сме имали толкова силен и убедителен документ. Готов съм да се подпиша под всяка дума в него и нещо повече, да дам всичко от себе си, за да стигне до сърцата и умовете на милионите наши сънародници.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!