Атанас Костадинов: ГЕРБ не са завършили нито един мандат. Кога ще са следващите избори?

Атанас Костадинов: ГЕРБ не са завършили нито един мандат. Кога ще са следващите избори?
Атанас Костадинов: Имайки предвид, че единствената партия, която в новата политическа история на България не е завършила мандат, е ГЕРБ, няма как да не се запитаме кога ще са следващите избори

Това заяви пред БНТ избраният за народен представител от „БСП за България“ Атанас Костадинов. По думите му в програмите, които се опитват да съчетаят ГЕРБ и патриотите, има несъвместими политики.

Атанас Костадинов обясни, че БСП има по-големи цели и постигнатият резултат на изборите дава политическа и морална енергия. Той подчерта, че БСП е единствената партия, която в сравнение с 2014г, е удвоила резултата си, вече в 108 общини е първа сила, за разлика от 2014г, когато е била на първо място само в 38.

По демографска структура има 10% увеличение в редица групи и е привлякла привърженици сред подкрепилите други партии на миналите парламентарни избори.

Атанас Костадинов коментира и повишаването на цената на природния газ. По думите му БСП се стреми да е гарант за справедливостта в публичния сектор. Социалистът обясни, че след срещи с Федерация на потребителите, „Произведено в България“ и други граждански организации, БСП ще обжалва покачването на цената на природния газ.

Костадинов подчерта, че БСП никога не е  поставяла под съмнение евроатлантическата принадлежност на България.

„Трябва да правим разлика между антиевропейско говорене и коментар на начина, по който се управлява ЕС от десните партии в момента“, категоричен бе той.

На въпрос дали БСП би подкрепила ГЕРБ и в кои сфери, Костадинов обясни, че това ще стане по основни теми- като председателството на ЕС и социални политики.

Помолен да коментира промените в Изборния кодекс, засягащи гласуването на българските граждани в чужбина, той заяви:

„Трябва легитимно избран парламент, на базата на широка обществена дискусия, да оцени пропастта между това- да се спазват конституционните права за общо изборно право на всички български граждани, независимо къде се намират, и опасността от вмешателство на чужда държава във вътрешните ни работи“.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!