Атанас Мерджанов: Борисов да каже как действат службите

Атанас Мерджанов: Борисов да каже как действат службите

Десетките изслушвания на вътрешния министър Румяна Бъчварова в пленарната зала на парламента и в неговите специализирани комисии не дават резултат, затова от БСП настояват премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни как работят службите и МВР.

„Предлагам да бъде поканен Бойко Борисов, за да даде информация какво се случва в България, как действат службите, за които той пряко отговаря, как работи ДАНС и МВР и как се справят с поверените им ангажименти.

Иначе следващата седмица пак ще бъдем свидетели на престрелка, смъртни случаи и неубедителни действия от страна на МВР”, заяви от парламентарната трибуна соцдепутатът Атанас Мерджанов.

Той припомни, че министър Бъчварова е била изслушвана в НС само преди седмица. „В резултат на което вчера беше проведен частичен експеримент, на който зрелищно бяха арестувани свидетелите пред очите на смаяните туристи.

Ако това е професионална работа, здраве му кажете”, коментира Мерджанов. И подчерта, че са били изслушвани не само вътрешният министър, но и шефът на областната дирекция на полицията, шефът на районното полицейско управление в МВР – Слънчев бряг и Несебър и въпреки това отново има случаи на престрелки.

„Изглежда министър-председателят има достатъчно изпреварваща информация, тъй като вчера заяви, че групата, която осъществи половинчасова престрелка по улиците на София е следена отдавна. Още при избора на Бъчварова ние казахме, че фактическият министър на вътрешните работи е министър-председателят. Очевидно той трябва да носи пълната отговорност”, заключи Атанас Мерджанов.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!