Башар Асад посочи главната цел на офанзивата срещу „Ислямска държава“

Башар Асад посочи главната цел на офанзивата срещу "Ислямска държава"
Сирийският президент Башар Асад заяви, че не Ракка е приоритетна цел на военните сили под негово командване, а възвръщането на „всеки сантиметър сирийска територия” под неговата власт.

Държавният глава все пак не отрече символното значение на Ракка в интервю в Дамаск за френското радио Europe 1 и френските телевизионни канали TF1 и LCI, цитиран от БГНЕС.

Асад заяви още, че има голяма вероятност терористичните нападения във Франция да не са били подготвени в базите на групировката „Ислямска държава” в Сирия. Президентът допълни, че радикалната организация има свои агенти навсякъде и че приоритетите на войниците му са „навсякъде, където развитието на битката го диктува”.

В интервюто Асад категорично отрече твърденията, че правителството му използва мъчения и определи като „детински” доклада на „Амнести Интернешънъл” по въпроса. Според президента в него не се съдържа „нито един факт или доказателство” в подкрепа на твърденията, че около 13 хиляди души са били обесени в затвора в Саидная между 2011 и 2015 година.

На 23 февруари в Женева ще стартира поредния кръг от преговори за постигане на мир в Сирия. Разговорите вече бяха отлагани два пъти, за да може опозицията да излъчи обединена делегация от свои представители.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!