Башар Асад се закани да си върне цялата територия на Сирия

Асад се закани да си върне цялата територия на Сирия

Няколко часа преди влизането в сила на споразумението за примирие в Сирия президентът Башар Асад заяви, че иска да си върне цялата територия на страната, която в момента не е под контрола на режима, предадоха световните агенции.

„Сирия е решена да отнеме всички региони от терористите и да възстанови сигурността“, каза Асад пред проправителствени медии по време на посещение в предградието на столицата Дамаск Дарая, до скоро бастион на бунтовниците.

„Въоръжените сили ще продължат работата си без колебание, независимо от вътрешни и външни фактори“, заяви сирийският президент. „Някои се заблуждават, и вече пет години не са се освободили от тези илюзии“, подчерта той, визирайки опозицията.

„Някои разчитаха на обещания от чужбина. (Те обаче) няма да се сбъднат“, отбеляза Асад, говорейки за подкрепата за опозицията от САЩ, Великобритания, Франция, Саудитска Арабия и Турция.

Сирийският президент обеща още, че режимът „ще възстанови и построи отново всичко, което беше разрушено от екстремистите в материален и човешки аспект“, предаде ТАСС.

„Истинската свобода започва с гарантирането на сигурността и спокойствието“. „Тя ще продължи с възстановяването на разрушената икономика и ще завърши с вземането на независимо национално решение“, каза Асад.

Днес в Дарая сирийският президент и други високопоставени представители на режима участваха в празничната молитва по повод празника Ейд ал Адха (Курбан Байрам).
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!