Брифинг на Мария Владимирова Захарова

Брифинг на Мария на Мария Владимирова Захарова


Брифинг  на Мария Владимирова Захарова и отговори на въпросите на „Медиа Мост България“ и Булпресс от 29.03.18 г.
Нашите съболезнования относно жертвите в Кемерово сме ги отправили.

1.Борис Анзов искам да напомня, че през 2003 година горяха студентските общежития в Руския Университет „Дружба за народите“ в Москва, Русия (където аз бях студент). Тогава по време на пожар изгоряха 43 студенти, повечето чуждестранни и над 120 ранени и пострадали от пожара. Вижда се, че никой не си е взел поука след тази случка. Осъдени бяха около 6 човека, като най-голямата присъда бе 6 години затвор, а на останалите – по две, три години. Това е смешно!

2018 година трагедията се повтаря. Ние още не знаем причините за пожара през 2003 г. в РУДН. Не смятате ли и Вие, че е време отново да възстановите смъртната присъда в РФ? (снимки от пожара в общежитията на РУДН през 2003г., където 43 деца изгоряха живи). Снимки Интернет и личен архив.
Отговора на Мария Владимировна Захарова: – Русия е подписала международен указ за забрана на смъртната присъда.

2.Миналото лято от руската администрация на Президента на РФ се опитаха незаконно да отнемат част от територията на Българската Църква в Москва. Земята принадлежи на Руската Православна Църква дадена за безвъзмездно ползване на БПРЦ в Москва. На Вас не ви ли се струва, че премиер-министърът на Турция Реджеп Тайп Ердоган прави много повече и се грижи за православието като възстанови българската църква „Св. Стефан“ в Инстанбул, отколкото братския руски народ? (опитвайки се да отнемат по незаконен начин част от територията на българското църковно поместие в Москва, под вида на строго секретни документи от Администрацията на президента на РФ като първо създадоха футболно игрище на отнетата територия, а после направиха фитнес клуб на мястото на футболното игрище. По време на официалното откритие на въпросният фитнес клуб, имаше шумна шоу програма „Мис фитнес бикини“ на 10 метра от олтара на БПРЦ. Линк към разследващият репортаж на „Медиа мост България“ и Борис Анзов От руската администрация на президента на РФ обещали да отговорят на „Медиа Мост България“ и Булпресс чрез факс относно случая, но вече мина една година откакто се изпраща този факс! Няма го в редакцията на Булпресс, няма го и в „Медиа Мост България“! Има една руска пословица по този повод: „Обещаното се чака в Русия три години“ или „като ти обещаят в Русия това не означава, че ще се ожените“.
Отговора на Мария Владимировна Захарова относно този случай с църковния имот бе „вече сме Ви отговаряли по темата“!

От Москва за Булпресс предаде Борис Анзов

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!