БСП внася промени в Изборния кодекс по въпросите от референдума (ВИДЕО)

БСП внася промени в Изборния кодекс по въпросите от референдума (ВИДЕО)
БСП ще внесе предложения за промени в Изборния кодекс по трите въпроса от референдума на Слави Трифонов. Това обяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Смятам, че всички трябва да се вслушаме в това, което казаха 3,5 млн. българи. Най-простичко преведено те ни казаха: „Искаме да работите повече, да харчите по-малко от нашите пари и да работите в интерес на народа, а не за собственото си обогатяване“. Абсолютно споделяме това мнение на народа си“.

Корнелия Нинова разкритикува мнозинството за новата ваканция, която парламентът си гласува днес.

„Не се чу гласът на народа, че трябва да работим. Отново сме във ваканация по време, когато трябваше да гледаме бюджета – най-важният закон, който отговоря на много от въпросите“.

Лидерката на БСП увери, че в БСП не се притесняват от мажоритарния вот в два тура, но какво точно ще е тяхното предложение в тази насока ще стане ясно в бъдещия законопроект.

По отношение на намаляването на субсидиите за политическите партии, Нинова обеща конкретни предложения.

„Субсидията на партиите трябва да се намали, тук нямам никакви съмнения и ще бъдем конкретни в предложенията си с колко да се понижи. Какъвто и да е рискът в момента, е важен вотът на хората, те се произнесоха – или ги чуваме, или това е предпоследният сигнал към нас, следващият ще е фатален.

БСП за Тръмп: Америка гласува за промяна

Резултатите от изборите в САЩ са изненада за повечето наблюдатели, но е ясно, че хората търсят промяна, заяви депутатът Кристиян Вигенин.

„Не смятаме, че ще има промяна в двустранните отношения, имаме силно стратегическо партньорство със САЩ, които не зависят от това кой е ръководител на държавата. Предстои да видим какви ще са първите стъпки на новия президент и администрацията му в международен план, но на базата на досегашните му изявления ще има намаляване на напрежението“.

Според Вигенин американската външна политика не се променя рязко и бързо, а повод за притеснения за България няма.

Източник: flashnews.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!