БСП е категорично против предоставянето на военна помощ за Украйна

БСП е категорично против предоставянето на военна помощ за Украйна
Предоставянето на военна помощ ще въвлече пряко България във войната, заяви позицията на БСП Георги Свиленски

„Позицията на БСП и на парламентарната група на “БСП за България“ е категорично против предоставянето на военна помощ за Украйна. Такова е и решението на Народното събрание при приемането на бюджета – да бъде предоставена само хуманитарна помощ.

Това решение не е отменяно, то се спазва и трябва да продължи до се спазва.“ Това заяви председателят на парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски в парламента, във връзка с декларацията на “Демократична България“.

„Ние като политическа група и политическа партия ще продължим да отстояваме помощта, която България предоставя, да е само хуманитарна“, категоричен бе социалистът. По думите му предоставянето на военна помощ ще въвлече пряко България във войната и така тя ще стане съучастник.

„Позицията на БСП е ясна, заявена е от парламентарната трибуна при приемането на бюджета. Тогава беше прието от всички парламентарни партии, този дебат в българския парламент е проведен“, добави още Свиленски по темата.

„Позицията на БСП за Северна Македония е също толкова последователна, колкото тази за Украйна“, каза също така председателят на парламентарната група, като припомни декларацията на 44-ия парламент, в която ясно се казва при какви условия България трябва да даде зелена светлина.

„Тази декларация не е отменена, тя не е преразгледана, така че към този момент да се изпълнява договора, който е сключен. Когато бъдат изпълнени условията, ще бъдат предприети следващите действия“, заяви Георги Свиленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!