Весела Лечева: С Елена Йончева ще уцелим в десетката на изборите

Весела Лечева: С Елена Йончева ще уцелим в десетката на изборите
„Трябва да уцелиш в десетката като застанеш пред хората с конкретна кауза, която да обечеш с платформа, с политика и с личност, която да води тази кауза. С Елена Йончева ние ще успеем“.

Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева. Тя подчерта, че Елена Йончева е по-добрият избор- когато искаш да убедиш хората, да спечелиш тяхното доверие, няма как да залагаш начело на листата човек, който е обременен от миналото.

По думите й трябва да се отчитат променящите се обстоятелства и да има реална представа за това, което търсят българските граждани. „Освен своето ядро, БСП иска да спечели доверието и на широката периферия“, заяви тя.

Весела Лечева коментира, че е била показателна и конференцията във Велико Търново, където гласуването е преминало тайно и членовете й са се обърнали с апел към Сергей Станишев да отстъпи встрани в този момент, когато партията има нужда от силно лидерство и друг водач. „Сергей Станишев може да бъде много полезен на партията и без да е водач, дори и само като президент на ПЕС и има своето място в нея“, подчерта тя.

Лечева заяви, че това, което е предложила Корнелия Нинова на БСП –  ограничаването на мандатите е било много необходимо. Според нея така не се стига до саморазправа и не се  предизвикват спорове и напрежение.

„Три мандата са достатъчно, за да можеш да изявиш своите умения и да твориш в политиката. Човек не може цял живот да бъде във върхова форма в дадена сфера. А е важно в партията да продължат разговорите и обсъжданията. Страшно е мълчанието“, заяви тя.

Попитана за възможните варианти за водач на листата на ГЕРБ, Лечева отговори: „Основната борба на левицата е с политиката, която ГЕРБ води в последните 10 години на отдалечаване от интересите на българските граждани и задълбочаване на негативните тенденции. Няма значение кой ще изразява тази политика.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!