Вицепремиерът Нинова инициира експертен съвет на управляващата коалиция за Закон за колекторските фирми

Корнелия Нинова на въпрос защо е водач в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова инициира експертен съвет на управляващата коалиция за Закон за колекторските фирми.

Целта на работната среща е да бъде обсъден и изготвен проект на Закон за статута и механизмите на работа на търговските дружества, извършващи дейности по събиране на вземания по потребителките договори (т.нар. колекторски фирми).

Идеята на предложението, внесено от министър Нинова, е да се регламентира колекторската дейност.

Основни акценти към проекта на закона ще бъдат: ясни правила, ред, защита правата на гражданите и отделяне на извършващите коректно своята дейност колекторски фирми от такива, които действат на ръба на закона.

В чл.4, ал.1 от Сътрудничеството между Коалиционните партньори е заложено те да образуват до 18 експертни съвети с консултативен характер, като тяхната структура следва темите и политиките от дневния ред на съответната работна среща.

Работните срещи се провеждат най-малкото веднъж месечно, като могат да бъдат по график или по искане на коалиционен партньор в удобно за всички време и място на територията на гр. София.

Поканата за експертен съвет е за 6 януари 2022 г. от 14:00 ч. в сградата на Народното събрание.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!