Вътрешно партийни битки

Вътрешно партийни битки


Вътрешно партийни битки или кой иска да смени Новата визия със стари муцуни!
„Визия за България“ – едно ново начало на БСП с нови лица, подготвени специалисти всеки в своят ресор и компетентност за всяка област и сфера необходима за управлението на страната ни!

Закоравелите старчета са в опозиция тиха и дебнат, те в това са най-добри ! Напълно обновена БСП с млади хора готови на всичко, но умеят ли всичко?

И така Корнелия Нинова направи подмяна в управлението на партията, но промяната не видяхме надолу в структурите, а партията – това са хората по населените места като без тях централата на Позитано не би била нужна ! Ще бъдем критични, но с цел не да уязвим или да нараним, а с градивна критика и дори да предупредим !

Така много структури си остават феодални владения на този или онзи от така наречените феодални старчета!

Там промяна няма, едни хора на едни постове гледат и дебнат, а някой надигне глава, а са я отсекли за да няма кой да ги смени, за да няма кой да ги елиминира от поста им!

И така на практика истинският контрол на закоравелите старчета е в броят на делегатите им – кой колко делегата има и който може добре да смята може бая хора да премята!

Нинова натрупа врагове като пенсионира доста старчета, но не подмениха хората на местните структури, което на практика остави тази сфера на влияние в ръцете на така наречената скрита опозиция!

Тези местни феодали, хора с голямо его довчера уважавани другари, а днес никому не нужни феодали, се събират и си шушукат и честно да Ви кажа уморени от дългата опозиция искат да си върнат ръководната позиция !

Вместо да се борят за успехи там по места и да трупат малки победи и да монтират техните хора на властови позиции по места за да разполагат с повече власт, да разполагат с повече пера те се целят във върха на властта !
Но и те ще попаднат в тази шахматна игра, в която ПАТЪТ е равен на победа, а да няма с кого да работят и как и къде, а това не е битката на БСП!
Месните структури са в апатия и те нямат властови ресурс да помогнат на когото и да е и дори да се обадят там нагоре, но само като се разбере от къде обадил се е някой и всичко ще стане още по-зле !

Как бизнеса да им вярва, как хората да бъдат с тях след като всеки, който се изправи ще бъде мачкан, уволняван, а бизнесът му многократно проверяван ! Проблемът е малките структури си остават в мимикрия, която симулира другарство, а иначе е изтъкана от коварство !

Ако някой репресиран или обиден от властта се появи и реши най-храбро да помага не ще получи той подкрепа, а най-вероятно даже ще бъде отстранен за да не поиска поста на някой от червената йерархия !
Ако някой иска да работи, да се бори за победа мотивиран от престъпната завера на паралелната държава ще бъде ли добре дошъл от местната структура, ще види ли онова другарство или не? Най-вероятно някой ще го продаде!

И така на практика борбите в БСП ще продължат и няма как скоро те да спрат, ако модела не се промени и промяната не продължи !
Временно затишие цари в червената столетница, но то не е по взаимна любов, а чака се кой ще бъде председател на ПЕС !

И така Корнелия Нинова взе страна като жена и отхвърлиха истанбулската конвенция! Мъдра и правилната страна, но това не бе позицията на ПЕС и председателят им Сергей Станишев!

Това беше тежък удар по Егото и Авторитетът на Другарят Станишев!

Партията на Европейските Социалисти ще издигне кандидата си за председател на ЕК на Конгрес на 7 и 8 декември в Лисабон.
Президиумът на ПЕС в Рига, Латвия, реши номинациите да станат ясни до октомври 2018 г., като всички партии-членки могат да участват в прозрачен и демократичен процес по избор на кандидатите. Сега, ако след очевидното несправяне на Станишев със собствената си партия в собствената си държава по казуса с истанбулската конвенция и не бъде избран за председател на ПЕС какво му остава освен да насочи цялата ярост и реваншизъм срещу сегашното ръководство на БСП? Очакват ли се тежки битки вътре в партията ще разберем скоро!

Но едно е ясно това, че вътрешната опозиция в момента не реагира и не атакува, не означава, че не се подготвя голяма червена революция като все пак местните феодални и графства чакат сигнал да бъдат активирани с нови обещания за светло бъдеще и благодат платен от Бойко и най-вероятно все пак той раздава порциите във властта и Станишев го знае добре !

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!