Георги Гьоков: БСП е за мир, благоденствие, солидарност и постигане на прогрес

Георги Гьоков, БСП: Българи, бдете! Различавайте истинската грижа за хората от популистките предизборни обещания
Пламен Караджов: Категоричната позицията на БСП е за ненамеса на България във войната в Украйна

Водачът на „БСП за България“ в Стара Загора – Георги Гьоков и вторият кандидат за депутат в листата – Пламен Караджов, представиха предизборната платформа на коалицията на среща в село Плодовитово, община Братя Даскалови. „Приоритетите ни за 49-ото НС са продължение на програмата, която изпълнявахме, докато БСП беше в управлението на страната. Целта ни е да повишим доходите,  да осигурим добра жизнена среда на работници и пенсионери, на млади семейства и на хората с увреждания“, каза водачът на листата и социален  министър в периода декември 2021 г. – август 2022 г. Георги Гьоков.

Той припомни: „Да, осигурихме безплатни детски градини и ясли, увеличихме размера на майчинството през втората година на 710 лв., детските надбавки, парите за подкрепа на хората с увреждания с над 280 млн. лв., средствата за предоставяне на лична помощ с 223,5 млн. лв., обхвата и размера на месечната финансова подкрепа за хората с увреждания. Мотивът ни бе да изведем българите от първите места на негативните европейски класации“, обясни социалистът и допълни, че ще продължи да настоява за промени в пенсионната система, защото познава начина на живот и очакванията на възрастните хора.

„Средното ниво на повишаването на пенсиите е 39%, увеличихме минималната пенсия и постигнахме повишение на средната – с 42 % . За минималната работна заплата се преборихме, както сочи европейската директива – 50% от средната заплата в страната, това предложихме да се случи от 1 януари т.г., но другите партии гласуваха да е от 2024 г. 41 пъти сме го предлагали в парламента, не се отказахме“, припомни водачът на листата в Стара Загора и по време на среща с жители в село Гранит.

Послания за мир и за недопускане  въвличането на България във войната в Украйна отправиха жители в община Братя Даскалови по време на предизборните срещи. „Позицията на БСП е за ненамеса на България, запазване на неутралитет и хуманитарна помощ за  лицата, търсещи временна закрила тук вследствие на военните действия в Украйна. Още от първия ден БСП отстоява последователно политика с оглед дипломатически преговори за траен мир, въздържане от предоставяне на оръжия за воюващите страни, против налагане на икономически санкции, на усилия за деескалация. Тази политика е израз и на историческата традиция, която утвърждава БСП като партия на мира още от самото ѝ основаване“. Това заяви кандидатът за народен представител Пламен Караджов. Социалистите подчертаха, че БСП е за мир, благоденствие, солидарност и постигане на прогрес.

Кандидатите за народни представители призоваха присъстващите да подкрепят „БСП за България“, като на 2 април гласуват с номер 1 в бюлетината.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!