Георги Гьоков: Когато и да се иска оставка на това правитество, няма да сбъркаме

Георги Гьоков: Когато и да се иска оставка на това правитество, няма да сбъркаме
Дори и МРЗ да стане 650 лв. в края на мандата му, пак ще сме на опашката в Европа по доходи

„Когато и да бъде поискана оставка на това правителство- от нас или от хората, няма да сбъркаме, защото то не си изпълнява предизборните обещания и води странна политика за България. Ние, от БСП, се обявихме за алтернатива на това управление.

В нашата програма, с която се явихме на изборите, се съдържат всички отговори на всички въпроси, които българите си задават за бъдещето.” Това каза пред БНР народният представител от ПГ „БСП за България” Георги Гьоков.

„БСП иска хората от всички обществени сфери- като здравеопазване, образование, отбрана да се развиват паралелно и с еднакъв темп и условия”, добави той.

Гьоков припомни, че България е на последно място в ЕС по доходи на населението.

„В България, дори и да работиш, си оставаш беден. 91 човека на ден у нас изпадат в категорията „работещи-бедни”. Дори и МРЗ да стане 650 лв. в края на мандата на това управление, както обещават, пак ще сме на опашката в Европа. Трябва цялостен подход към хората”, категоричен бе той.

По отношение на предложението на левицата- да бъдат намалени депутатските заплати, Гьоков коментира, че пенсионерите, които взимат 240 лева, нямат обяснение, защо 240 депутати, висшите чиновници и министрите взимат 10 пъти повече от тях.

Той припомни, че още в началото на това Народно събрание, депутатите от ПГ на „БСП за България” са внесли законопроект за замразяване на заплатите на народните представители.

По въпроса- дали да бъдат намалени партийните субсидии от държавата, Гьоков обясни, че това би могло да доведе до зависимости от олигархия и групировки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!