Георги Търновалийски: Първата и най-важна задача на новия парламент е борбата с бедността и увеличаване на доходите

Георги Търновалийски: Първата и най-важна задача на новия парламент е борбата с бедността и увеличаване на доходите
Георги Търновалийски: Пенсиите трябва да бъдат преизчислени

„За нас първата и най-важна задача на новия парламент е борбата с бедността и увеличаване на доходите“. Това заяви избраният за народен  представител от „БСП за България“ Георги Търновалийски в студиото на БНТ.

По неговите думи българското общество е белязано от бедност, огромна несправедливост и неравенство и това води до миграция, корупция, демографска катастрофа и престъпност.

„Всички тези пороци на нашето общество трябва да бъдат решени и то много бързо. Ние сме готови с 10 законопроекта, свързани със защита на българските производители, закон за храните, закон за публичните предприятия, промени в закона за началното и предучилищно образование- парите да отиват в държавните училища, промени в Наказателния кодекс, свързани с маловажните случаи“, подчерта той.

По повод увеличението на пенсиите, Търновалийски подчерта, че те трябва да бъдат преизчислени.

„Приятно изненадани сме, че ГЕРБ вече не смятат, че увеличението на пенсиите и доходите ще фалира държавата. Интересно е какви са договорките и каква е цената за всичко това“, коментира депутатът. Според него има огромни резерви в държавата, защото паралелната държава всяка година присвоява 10 млрд. лв. – средства от контрабанда, Здравна каса, обществени поръчки, корупция.

„Това не е само наше мнение – Асоциацията на работодателите имат тяхна експертна оценка, според която средствата са 13 млрд. лв. Това са огромни средства, които ако държавата е на мястото си, ако институциите работят- няма да има нужда от поемане на нови дългове, няма да има дефицити, ще има възможност за увеличение на доходите и пенсиите“, каза още Търновалийски.

Той е категоричен, че трябва да се борим с паралелната държава, за да се върнат младите хора у нас и да се развива икономиката.

Георги Търновалийски заяви, че дебатът по Изборния кодекс трябва да бъде в парламента. „След като видяхме, че над 2 млн. български граждани искат промяна в избирателната система, сме склонни да дебатираме за смесена система, а не чисто мажоритарна, уточни той.

Търновалийски смята, че в този парламент ще има абсолютен консенсус за вътрешната и външната сигурност. „Но дебатът трябва да бъде в Народното събрание, а не да се внасят документи, които парламентът просто да заверява като гумен печат“, изтъкна той.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!