Деница Златева: Нужна е приемственост и връзка между партийното и парламентарното ръководство

Деница Златева: Нужна е приемственост и връзка между партийното и парламентарното ръководство
Категорично ще подкрепяме подготовката на председателството и неговата реализация

„Трябва да има приемственост и връзка между партийното и парламентарното ръководство, затова някои депутати останаха“. Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева в сутрешния блок на Бтв.

Тя обясни, че принципът за запазване на позиция в Изпълнителното бюро е ясен – Драгомир Стойнев и Крум Зарков са зам.-председатели на парламентарната група, Валери Жаблянов е зам.-председател на парламента, а проф. Стефан Данаилов е зам.-председател на БСП. „Няма как да се скъса пъпната връв между ръководство на Бюрото и на парламентарната група“, категорична е тя.

Златева уточни, че предложените промени са утвърдени с голямо мнозинство от Националния съвет на партията. „Преди избирането на Нинова, партията се радваше на по-малко от 10% подкрепа. За една година спечелихме президентските избори, и от 38 депутата -сега са 80.

Трябва да оценяваме действията и резултатите на ръководство“, каза още зам.-председателят на левицата. По нейните думи депутатите, които напускат Бюрото, са членове на силни комисии в парламента.

Категорично ще подкрепяме подготовката на председателството и неговата реализация

„За мен поканата да стана зам.-председател с ресор европейски въпроси и международна дейност дойде преди две седмици“, посочи Деница Златева. Тя поясни, че решението дали да остане в правителството на Борисов няма как да бъде еднолично, защото има решение на партията, че в рамките на този мандат няма да има участие на представители на БСП в кабинета. „Благодаря много за оценката. Тя е не само за мен, а и за целия екип. Аз не съм просто експерт, а съм член на ИБ на БСП от доста години и това щеше да е пряко участие на представител на БСП в правителство на Борисов“, допълни тя.

„Категорично ще подкрепяме подготовката на председателството и неговата реализация. Темата е надпартийна и национална кауза“, заяви Златева. „Забавяне има от много отдавна и ние се опитваме да го наваксваме.

Според мен ще успеем с подготовката и ще стартираме със силно председателство“, категорична е тя. Деница Златева подчерта, че има изключително добри отношения с президента Радев и ще продължава да му помага.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!