Депутат от БСП подкрепи Русия за спасяването на евреите

Депутат от БСП подкрепи Русия за спасяването на евреите

 

Депутатът от БСП проф. Иво Христов подкрепя тезата на Русия, че спасяването на българските евреи е станало благодарение на Съветската армия.

Това става ясно от видео, качено в неговия Фейсбук профил вчера. Записът, анонсиран със заглавието „Русия…“, е от публично събитие, на което се вижда флаг на Ротари клуб – Раднево.

Пред аудиторията Христов, който е социолог, коментира скандалното изказване на говорителката на руското Външно министерство, заради което дори президентът Румен Радев каза, че става дума или за непознаване на историята, или за провокация.

„Искате ли да ви кажа как се прави това – скандалът, който върви вече два дни. Класика в жанра – като отчетеш, че 80% от населението са дебилни и не могат да се подписват, това работи безупречно. Кое беше поводът – омаскаряването на паметника на Съветската армия с антисемитски надписи. Какво каза Мария Захарова – че не трябва да се забравя, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане така? Или ще кажем ние: йок, не – на Гьоринг и Хитлер – ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата!“, казва Христов (думите му могат да бъдат чути в 15-та минута от записа).

След това депутат, който влезе в парламента от гражданската квота на БСП, продължава:

„Какво направиха нашите вестници по линия на хибридната война? Казаха – руснаците твърдят напук на историята, че те били спасили българските евреи. Това е класическо изместване на проблема. Проблемът не е кой спасил и кой не спасил. Проблемът е защо вие осирате съветските паметници? Защо не направите същото с Паметника на Съветската армия в центъра на Виена? Унищожаването на съветските паметници става в Прибалтика, Полша и България. Нещо да ви говори това? Когато имаш един оскотял, необразован, примирен народ, манипулацията става много лесно“.

Русия…

Публикувахте от Проф. Иво Христов в 6 ноември 2017 г.


Видеото е специално предоставено от Борис Анзов на Булпрес!

Източник: dnes.dir.bg

Информацията достига д Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!