„Джебхат ан Нусра“ планира голямо настъпление в Сирия

"Джебхат ан Нусра" планира голямо настъпление в Сирия

Джихадистите от терористичната организация „Джебхат ан Нусра“ планират голямо настъпление в Сирия, за да пресекат пътя между Алепо и Дамаск, заяви началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Русия Сергей Рудской, цитиран от ТАСС и БТА

„Има достоверна информация, че се планира голямо настъпление с цел пресичане на пътя, свързващ Алепо и Дамаск“, каза вчера Рудской на брифинг.

„Според информацията, с която разполагаме, на югозапад от Алепо вече са се събрали около 8000 бойци на „Джебхат ан Нусра“, а на север от града – още до 1500 човека“, каза той.

По думите на Рудской не се планира щурм срещу Алепо.

„Ако обаче не се предотвратят действията на терористите, то северните райони в Сирия могат отново да се окажат под блокада. Затова всички действия на сирийските войски и руската авиация са насочени към проваляне на плановете на бандитските формирования“, допълни Рудской.

Руският представител заяви, че „Турция не спира да подкрепя „Джебхат ан Нусра“ с оръжие и бойци, включително през райони, където се намират отряди на опозицията, данни за чието местоположение са получени от американския център в Аман“.

„Обърнахме се към колегите от САЩ по различни канали, за да попречат на подобни действия, които са дестабилизиращ фактор“, допълни Рудской.

По негова информация вече 61 населени места в Сирия, са се присъединили се към процеса по примирие и са подписали съответните споразумения със сирийските власти.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!