Драгомир Стойнев: За нас е изключително важно да спечелим тези избори не само заради България, но и заради Европа

Драгомир Стойнев: За нас е изключително важно да спечелим тези избори не само заради България, но и заради Европа

„Няма по-демократична партия от БСП, ние не сме като ГЕРБ, които събират своите членове и симпатизанти, представят една листа и всички ги възхваляват. Ние предлагаме листа, която трябва да бъде одобрена, но може и да бъде допълнена и в това няма нищо лошо“.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ и член на ИБ на БСП Драгомир Стойнев пред БНТ. Той коментира, че за тези избори, в крайна сметка, е важно БСП да има обновена и силна листа.

„За нас е изключително важно да спечелим тези избори не само заради България, но и заради Европа, защото този разпадащ се десен модел, в който ЕС живее, не може да продължава“, категоричен бе Стойнев. Народният представител коментира още, че хаосът е огромен, защото нямаме европейски лидери и политици като Кол и Митеран, които създадоха обединена Европа.

Драгомир Стойнев обяви, че Изпълнителното бюро на левицата ще предложи на Националния съвет на второ място да бъде Янаки Стоилов, след това Деница Златева, Иван Кръстев – бивш зам.-министър на образованието, както и Иво Христов – началник на кабинета на президента.

Той добави, че това са проевропейски личности, а г-н Христов е интелектуалец, журналист, човек с ляво мислене. „Считаме, че при западаща дясна и настъпваща лява политика са необходими такива хора.

Това е един изключително печеливш ход, който ще помогне на БСП да спечели предстоящите европейски избори“, категоричен бе Стойнев. Той коментира още, че е безспорно , че Сергей Станишев има голям европейски потенциал, но председателят на най-големият конкурент на европейската левица – ЕНП Жозеф Дол, също не е член на ЕП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!