Европа да не ни учи на демокрация, която е в упадък, избухна Путин

Европа да не ни учи на демокрация, която е в упадък, избухна Путин
Президентът на Русия Владимир Путин остро разкритикува приетата по-рано днес резолюция на Европейския парламент срещу руски медии.

Припомняме, по-рано днес европейският законодателен орган прие резолюция, с която призовава ЕС да се бори с руската пропаганда и дезинформация.

Той нападна Европа, че се опитва да „учи“ Москва на демокрация.

Те се опитват да ни учат на демокрация, избухна Путин и подчерта, че забраните не са начинът.

Лидерът на Русия не забрави да поздрави Sputnik и RT за ефективната им работа.

Резолюцията на парламента на ЕС е „очевиден признак на упадък на визията на западното общество за демокрация“, категоричен е Владимир Путин.

Държавният глава също добави, че се надява благоразумието в крайна сметка да надделее и да няма реални ограничения на работата на руските медии.

Руският лидер коментира и други теми.

Русия винаги подкрепя и иска нормализиране на отношенията със САЩ. Винаги сме заявявали, че всяка рестрикция в сферата на търговията и икономическото сътрудничество е вредна за всеки, поясни той, цитиран от ТАСС.

Лидерите на БРИКС позират за обща снимка преди неформална вечеря

Владимир Путин обяви още, цитиран от Ройтерс, че приветства желанието за подобряване на отношенията с Русия, обявено от френския кандидат за президент Франсоа Фийон. Руският президент нарече Фийон „почтен човек“.

Държавният глава също нарече задържането на двама руски войници до границата с Украйна „коварен“ акт от страна на киевските власти.
Източник: sputnik.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!