Жельо Бойчев: Продължаваме да се движим към задълбочаване на социалните неравенства

Жельо Бойчев: Продължаваме да се движим към задълбочаване на социалните неравенства
Очевидно е, че плоският данък вече не изпълнява своите функции, защото статистиката на инвестициите не показва ръст и продължаваме да се движим към задълбочаване на социалните неравенства.”

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев.

Той добави, че в нашето общество няма каквато и да е средна класа, а около 54% от работещите в България получават доходи равни или по-малки от минималната работна заплата. „Хората, които получават над 5200 лв., обаче са 1.1% от обществото”, каза още Бойчев.

Той добави, че за БСП социалната справедливост не е някаква абстрактна категория, а необходимост. „Считаме, че предлаганата от нас данъчна политика дава възможност на голяма част от българското общество да усети подобрение на своя стандарт на живот”, заяви Жельо Бойчев.

Валентин Ламбев:  Продължим ли с този модел на несправедливо облагане на доходите, демографската криза ще се задълбочава

„Бедните в България ще стават все повече и все по-бедни, а богатите все по-малко. Докато социалната справедливост и равенството са само термини за някого, за повече от половината от българите те са въпрос на оцеляване”. Това каза народният представител Валентин Ламбев.

Той добави, че  ако държавата не гарантира, че онези, които получават повече, ще започнат да дават повече, в никакъв случай не можем да говорим за прогресивност на управлението.  „Продължим ли с този модел на несправедливо облагане на доходите, демографската криза ще продължи да се задълбочава”, каза още Валентин Ламбев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!