Жельо Бойчев: Скандалите за транспорта в София тепърва предстоят

 

Жельо Бойчев: Скандалите за транспорта в София тепърва предстоят

„Скандалите за транспорта в София тепърва предстоят”. Това заяви пред медиите в парламента народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев

По думите му с днешното неразглеждане на предложението на левицата за възлагане на одит на ЦГМ, който да се извърши от Сметната палата, не е отговорено на обществените очаквания.

Той уточни, че нееднократно социалистите са казвали, че дружеството е черната каса,черната дупка в Столична община, където потъват стотици милиони левове.

Той посочи, че само приходите, които се получават от отдаване на паркоместата в София, са 15 млн. лв., а сигналите за злоупотреби относно дейността на дружеството – безброй.  „Многократно ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в различни формати на НС е правила предложения да се направи одит на дейността на дружеството.

Ако това беше направено, нямаше да сме свидетели на тези грозни сцени”, каза още депутатът. Той призова другите парламентарни групи също да подкрепят предложението за такъв одит, с който да се проследи начинът, по който са планирани, провеждани и възлагани обществените поръчки, както и договорите относно техните изпълнения.

Жельо Бойчев припомни, че преди 3 седмици е било гласувано увеличението на билетите за градски транспорт в София, в което политическото ръководство на общината се е скрило зад ЦГМ.

„Знаете, че докладът с предложението за увеличение на цената на билета беше от ЦГМ на база на икономическите разчети, които бе направило то.

Това е нонсенс –  политическо дружество да определя политиката на транспорта”, категоричен бе социалистът. Според него сега се е видяло, че зад тези икономически разчети, стоят множество съмнения за разходването на средствата.

„Затова искаме НС да си влезе в ролята и да използва своите правомощия да контролира, като възложи на Сметната палата да направи одит на това дружество”, обясни Бойчев.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!