Запали се нощният влак Бургас-София

Запали се нощният влак Бургас-София

Запали се нощният влак Бургас-София

Снимка: dailypress.bg

Нощният бърз влак от Бургас за София се запали тази нощ между гарите Айтос и Черноград, съобщиха от БДЖ. Инцидентът е станал около 23:07 ч. снощи.
Локомотивната бригада на влак №8626 от Бургас за София забелязала искри под локомотива. Машинистите са предприели незабавни действия за аварийно спиране на влака и са опитали да изгасят огъня с пожарогасителите в локомотива и вагоните. Междувременно са подали сигнал и до пожарната, откъдето са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

Пътниците от влака са извозени с автобуси до София. Няма пострадали пътници и служители от превозния персонал на влака, уточняват от пресцентъра на БДЖ.

Движението на влаковете в участъка между гарите Айтос и Черноград в момента се осъществява само по единия железен път, като това не води до нарушаване на редовния график за движение на останалите композиции.

За изасняване на причините за възникналото запалване в локомотива е назначена специализирана комисия за разследване, която ще извърши оглед на място на подвижния състав.

Източник:dcnews.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!