Илияна Йотова: БСП прави рязка промяна по отношение на ГЕРБ – ярка опозиционност

Илияна Йотова: БСП прави рязка промяна по отношение на ГЕРБ - ярка опозиционност

Не само аз споделям еуфорията от избора на Корнелия Нинова за председател на БСП. У хората има желание за промяна, тя не е от вчера или от онзи ден, а от една година насам, каза евродепутатът Илияна Йотова в интервю за БНР

 

Според нея е загубено много време в измислени дебати за това кой е по-ляв в партията, за заклинания, лозунги и вътрешнопартийно деление: „Отдавна казах, на няколко заседания на Националния съвет, че това е път за никъде, че капсулирането и затварянето на БСП ще я направи маргинална политическа сила. Много се надявам, че с вчерашния избор тази страница е затворена завинаги“.
Корнелия Нинова е доста целеустремен човек, харесвам това, че има подредена мисъл, каза Илияна Йотова и допълни, че дори една трета от платформата на новия председател на БСП да бъде изпълнена, пътят на левицата към управлението е открит.
Йотова се съмнява, че Михаил Миков би опитал разцепление в партията и посъветва бившите председатели на БСП да не го правят: „До вчера всички са давали клетва, че са за обединението, за единството. Няма да бъде разбран. Нека тази еуфория и енергия, която беше вчера в НДК, от тук нататък в една сериозна, разписана кампания да убедим хората, че не сме останали само на нивото на красивите приказки“.
Илияна Йотова не прогнозира кога точно ще има предсрочни избори, но заяви, че дебатът в Народното събрание ще се промени съществено: „До този момент БСП не беше онази опозиция, която искахме да бъде. Това донякъде притъпи сетивата дори на управляващите. В един момент те решиха, че онова, което не са поискали, не са направили. Рязка промяна по отношение на ГЕРБ. Аз мисля, че с едни добри опозиционни предложения ние ще получаваме подкрепа в самата пленарна зала“.
Евродепутатът коментира, че в момента в България политиците се занимават с дребнотемие, а важният въпрос за либерализацията на визовия режим за гражданите на Турция отсъства: „Това е обидно за страна като нашата, още повече страна, която е външна граница на ЕС. Ние не умеем да защитаваме интересите си“.
Този президент, тази кандидатура, която ще издигнем, ще бъде преди всичко кандидатура на български гражданин с българско самосъзнание, човек, който вижда опасностите, който знае националния интерес, който го отстоява на всички международни равнища и се ползва с доверието на българските граждани, каза Йотова във връзка с предстоящите президентски избори. Тя уточни, че разговорите за бъдещия кандидат започват буквално от утре.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!