Илияна Йотова: Ердоган категорично затваря вратите за членство на Турция в ЕС

Илияна Йотова: Ердоган категорично затваря вратите за членство на Турция в ЕС

Илияна Йотова: Европа ще преосмисли политиката си за решаване на бежанската криза, тъй като Турция вече не е стабилният партньор, който беше преди

Това прогнозира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ евродепутатът от ПЕС/БСП Илияна Йотова. По думите й Европа е направила грешка, залагайки решението на сериозен проблем като бежанската криза на държава, която – оказва се – не е никак стабилна.

„Турция е много необходим съюзник на Германия, тъй като Ангела Меркел, след като покани стотици хиляди бежанци на Стария континент, заложи твърде много на турската страна, за да спре потока и да бъде бариера на пътя на бежанците към Европа.

Очевидно е, че след събитията в Турция тази нейна позиция се отдалечава. Като че ли с желанието за връщане на смъртното наказание и чистката, която провежда президентът Ердоган, Турция няма как да претендира за отпадане на условията за визи за гражданите й“, обясни Илияна Йотова.

Тя добави, че с идеите за връщане на смъртното наказание в южната ни съседка държавният глава Ердоган успява категорично да затвори вратите към членството на Турция в ЕС.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!