Илияна Йотова: Няма да позволим БСП да бъде донор на гласове

Илияна Йотова: Няма да позволим БСП да бъде донор на гласове

Няма да позволим БСП да се използва за донорска партия. Това заяви евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Илияна Йотова по БТВ. Тя коментира евентуалните коалиции в ляво с оглед на президентските избори.

„В БСП има достатъчно кадърни хора, професионалисти. Всеки работи за партията според собствените си разбирания. Хората на конгреса предпочетоха един екип, нека да има достатъчно време да покаже какво може. Мисля, че след първоначалните емоции и страсти след думите енергия и промяна, в БСП започна да действа друга дума, която е магическа за партията – обединение”, коментира Йотова. По думите й, сега е време БСП да говори с българските граждани.

„БСП започва големият диалог в лявото, но не само с политическите формации в лявото. За нас преди всичко са важни структурите на гражданското общество, всички онези хора, които в момента търпят това управление и искат промяна. Дали сме си сметка, че механичното събиране на различни леви партии в една коалиция не води до нищо, защото ако тези партии са само един етикет, емблема, зад която няма никакви хора и никой не ги поддържа, няма смисъл”, коментира Илияна Йотова. И уточни, че хората са по-важни отколкото политическите формули и коалиции.

Запитана дали ще се състои среща между Корнелия Нинова и Георги Първанов, Илияна Йотова обясни, че ще се състоят срещи на ръководството на БСП с всички формации, които искат да водят диалог и с които има смисъл. „Ако някой смята, че за тези президентски избори ще използва БСП само за донорска партия, за няколко стотин хиляди гласа с предварително посочена кандидатура, около която да се обединим, страда от доста илюзии”, каза още тя.

„Много трудна фигура е Ивайло Калфин за БСП. Все пак не беше толкова далеч, когато АБВ се отдели от БСП в един доста труден период за партията. Нека да търсим консенсусната фигура, тази, която ще бъде добре приета от българските граждани и ще олицетворява българската държава, в по-голямото й мнозинство. Търсим различна фигура от Росен Плевнелиев. Искаме чрез президентската двойка да кажем, че България може да се управлява по друг начин”, заяви Илияна Йотова.
Източник:  epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!